Шефът на предизборния щаб на Хилъри замесен в Панамагейт

Шефът на предизборния щаб на Хилъри замесен в Панамагейт - картинка 1

Връзките водят към Русия

Ръководителят на предизборната кампания на кандидатът за президент от Демократическата партия – Хилъри Клинтън, е свързан с руска банка, която е въвлечена в Панамагейт.

Компанията на Джон Подеста – Подеста груп е засечена чрез проследяване на регистрационни формуляри да се записва във вашингтонското лоби на руската Sberbank, преди около месец.

Неговият брат Антъни Подеста е записан като кандидат за лобист на Sberbank, в началото на Март. Банката беше замесена в схема за прикриване на активи на световни лидери, в рамките на скандала Панамагейт.

В регистрационната форма, също се изброяват и три свързани компании – регистрираната в Люксембург SB International, регистрираната в Кипър SBGB и Troika Dialog Group, регистрирана на Каймановите острови.

По данни на международния консорциум на разследващите журналисти, Sberbank и Troika Group са свързани с руския президент Владимир Путин и неговите сътрудници.

Troika Group пък е прехвърлила активи на компанията Avto Holdings на Сергей Ролдугин, кръстник на най-голямата дъщеря на Путин.

Освен шеф на предизборния щаб на Хилъри,

Джон Подеста е изпълнявал и длъжността началник на кабинет по време на президентския мандат на нейния съпруг Бил Клинтън.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове