Парламентът се събра. И Пеевски дойде

Парламентът се събра. И Пеевски дойде - картинка 1

Никола Минчев от "Продължаваме промяната" е новият председател на парламента

Народните представители в 47-то Народно събрание се събтаха днес на първо заседание - от 9.00 часа и се заклеха.

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се", произнесоха вкупом, като след това подписват клетвени листове.

Третото за годината НС бе свикано с указ номер 284 на президента Румен Радев на основание чл.75 от Конституцията на Република България.

Съгласно основния закон на страната първото заседание се открива от най-възрастния присъстващ народен представител. В 47-ото Народно събрание това е Силви Кирилов от "Има такъв народ".

По предложение на Кирил Петков от "Продължаваме промяната"  Никола Минчев беше избран за председател на 47-ото Народно събрание. 

Депутатите ще избераха и 7 заместник-председатели на парламента. Те са юристът Мирослав Иванов (ПП), Росица Кирова (ГЕРБ-СДС), Мукаддес Налбант (ДПС), Кристиан Вигенин (БСП), Ива Митева (ИТН), Атанас Атанасов (ДБ) и Цончо Ганев (“Възраждане”). 

Да присъстват на откриването на новия парламент са поканени президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, президенти, заемали поста в минали години, бивши председатели на парламента, членовете на Министерския съвет, представители на съдебната власт, на Конституционния съд, на вероизповеданията, на дипломатическия корпус у нас.

Беспорно обаче на най-голям интерес се ползва не друг - а депутатът от ДПС Делян Пеевски, който традиционно в минали парламенти не идваше на работа. Макар да отказва коментари пред журналистите, днес Пеевски не се притеснява да се разхожда из кулоарите.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове