Партийната субсидия оцеля, не можа да стане лев за глас

Партийната субсидия оцеля, не можа да стане лев за глас - картинка 1

Отлагане са поискали и ВМРО и НФСБ

Намаляването на партийната субсидия се отлага, няма доклад за второ четене на промените в Закона за държавния бюджет за 2019 г. 

Председателстващият заседанието на парламента предложи точката да се отпадне от дневния ред, а 186 депутати го подкрепиха, пише OffNews. Измененията в Закона за държавния бюджет за 2019 г. бяха разгледани от Бюджетна комисия вчера и трябваше да са първа точка в дневния ред на депутатите за днес. 

Отлагане са поискали и ВМРО и НФСБ, стана ясно от думите на Валери Симеонов по-рано днес. В кулоарите на парламента той заяви, че е благодарен, че е бил чут за отлагане на въпроса. 

"Разгънахме сериозно въпроса и се обърнахме към нашите коалиционни партньори с искане да бъде отложена точката. До момента прибързано се коментира. Прекалено под емоция се обсъжда този въпрос и той е много важен, защото може да доведе до ликвидиране на многопартийната демокрация в България", допълни още Симеонов. Той очаква да има коалиционен съвет, след като премиерът Бойко Борисов се завърне от Брюксел.

Народният представител от БСП и член на Бюджетна комисия проф. Румен Гечев определи днешния ден като "фиаско за ГЕРБ". Според него може би не става въпрос само за отлагане, а и за приключване на въпроса.

"Според мен нещата отиват към приключване, а не към отлагане. Отлагането най-вероятно ще бъде безкрайно и докато върви отлагането ще кацнат едни F-16, които ще бъдат произведени след 4-5 години и българският народ ще плати 2,2 млрд. лв. Цялата пушилка беше заради впрягането на българския народ да плати 2,2 млрд. за чертежи. Това беше целия цирк, ако не сте го разбрали - вече го знаете", коментира той. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове