Партията на Валери Симеонов сне доверието си от Волен Сидеров

Партията на Валери Симеонов сне доверието си от Волен Сидеров - картинка 1

Реакцията от НФСБ идва, след като партийната телевизия на "Атака" започна да излъчва послания, подписани от Волен Сидеров, в които се атакува вицепремиера

Председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров вече няма подкрепата на депутатите от Национален фронт за спасение на България (НФСБ). Това се разбира от официална позиция на политическата сила, която е част от коалицията, пише Дневник.

От партията на вицепремиера Валери Симеонов уточняват, че Сидеров е направил поредно нарушение на решението на политическия съвет на "Обединени патриоти" от 11 септември, с което "се одобрява и подкрепя дейността на представителите на коалицията – членове на Министерския съвет".

"От днес народните представители на НФСБ ще се представляват от заместник-председателите на партията Валентин Касабов и Борис Ячев. Публичните изявления и поведението на Волен Сидеров в страната и чужбина (вкл. в Русия) по никакъв начин не следва да се обвързват с НФСБ", пише в позицията на партията.

Реакцията от НФСБ идва, след като партийната телевизия на "Атака" започна да излъчва послания, подписани от Волен Сидеров, в които се атакува Валери Симеонов. В няколко слайда, сменящи се по "Алфа ТВ", той е обвинен, че е маша на Джордж Сорос в България.

Надписите с бели букви на черен фон са под мотото "Как Сорос ще управлява България" и в тях се твърди, че Валери Симеонов е човекът на Джордж Сорос в българското правителство, като атакувал православието, нанесъл удар по българската история и работи за налагане на джендъризма и еднополовите бракове.

Ден преди да се появят тези надписи спря излъчването на телевизията. Тогава на черен екран с бели букви беше написано, че трябва да се пита правителството защо се е стигнало до спирането на сигнала.

Волен Сидеров и Валери Симеонов са в конфликт от лятото, като лидерът на "Атака" обвини своя колега в коалицията, че проверките му за шума по морето са в полза на определени фирми. Преди партиите на двамата да влязат в коалицията "Обединени патриоти" Сидеров и Симеонов си разменяха постоянно обиди и не спираха да се атакуват.

През лятото на 2016 година, когато започна да говори за обединение между "Атака" и "Патриотичен фронт" на Валери Симеонов, за да се явят заедно на президентските избори, Сидеров призна, че нападките между двамата са били сериозни. "Имали сме много тежки моменти във взаимоотношенията си, но затова е даден разумът и затова човек не е черно-бял, а е от много компоненти сглобен, за да може да преосмисли. Това говори за победата, която всеки един от нас ще постигне, ако загърби тези нападки и ако покаже, че е влязъл в политиката не да си мери химикалката с някого, а заради убежденията си", каза тогава Сидеров.

Официално от "Атака" не коментира защо е спряла телевизия "Алфа". Вчера третият съпредседател на коалицията "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов обяви, че кабинетът няма отношение към спирането на партийната телевизия. "Една медия може да бъде спряна само с решение на СЕМ. Такова решение няма, така че не знам за какво става дума", каза той.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове