Пеевски: Кого вижда сега Борисов в огледалото

Пеевски: Кого вижда сега Борисов в огледалото - картинка 1
Снимка: Колаж: No Comment

И депутатът от ДПС заяви, че няма нищо общо с търговете за строителство

9/ „Това е тема, която въобще не ме интересува. Аз по слухове не работя. Вижте, премиерът е хубаво сега да се погледне в огледалото и да види дали не вижда Прокопиев и кръга „Капитал” в него“. Това заяви пред журналисти в Народното събрание депутатът от ДПС Делян Пеевски по повод спирането на процедурата за дострояване на магистрала „Хемус“.

За 60-километрова отсечка от аутобана между София и Варна имаше

избрани изпълнители при скандално висока цена

от около 800 млн. лева, но по нареждане на Бойко Борисов регионалното министерство спря процедурата. Официално тя е прекратена с мотив, че липсват европейски средства за строителството, но пред медиите Борисов обясни в прав текст, че отменя търга,

за да се разграничи от твърденията, че дава голямата поръчка на фирми, приближени до Делян Пеевски и шефа на „Лукойл“ Валентин Златев.

По този повод вчера Златев обяви, че няма нищо общо и изрази недоумение защо държавата изобщо обявява търгове след като няма пари.

„Нямам отношение към този казус, не ме интересува и няма да го обсъждам повече. По слухове никога не съм живял и няма да живея. Ако има някой нещо друго, което да каже – да го сложи на масата“, коментира вчера Златев.

Темата с това

кой какво вижда в огледалото

стана болезнена след като преди около две седмици на среща между премиера и наши сънародници в Лондон един от тях попита дали когато се погледне в огледалото, Борисов не вижда Пеевски. Въпросът беше във връзка с публикация в немското списание „Шпигел“, която обяснява, че депутатът от ДПС е видимата част на корупцията в България. След публичния опит на Борисов да се разграничи от него се появиха и поредните спекулации, че приближеният до почетния председател на ДПС Ахмед Доган Пеевски ще напусне публичната сцена и ролята му на ковчежник ще бъде поверена на друг.

Така остава въпросът

дали ще има смяна на кръговете или просто на лицата,

които ги представляват пред властта. И логично - по слухове ли ще се управлява държавата и по слухове ли ще се взимат решенията за финансиране на огромни проекти?

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове