Пеевски получи охрана от НСО

Депутатът не е искал гардове, но макар и трудно, бил убеден, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов

9/От днес депутатът Делян Пеевски вече е с охрана на НСО. Решението е взето от тристранната комисия, в която влизат представители на МВР, ДАНС и НСО, оповести главният секретар на МВР Георги Костов, цитиран от БТА.

В петък от прокуратурата са докладвали на МВР, че

 

имат информация за подготвян опит за убийство срещу депутата.

 

Екипът от разследващи, който е уведомил вътрешното министерство, е същият, който работи и по случая с неуспешния атентат срещу Алексей Петров. Подготовката за покушението е включвала доста подробна иформация относно навиците на депутата, посещаваните от него места, които не са медийно огласявани в последно време, поясни Костов.

От думите на главния секретар става ясно, че планиращите атентата са предприели конкретни действия, а подготвяното покушение по организация напомня на опита за убийство на Златомир Иванов пред Съдебната палата и на извършеното убийство на Дмитрий Минев – Димата Русната, на бул. “Витоша“. По двамата беше стреляно от снайперисти, разположени в апартаменти на отсрещната страна на улицата.

Костов посочва, че в почивните дни

 

служителите на НСО са убеждавали депутата да приеме охраната, която той първоначално е отказвал.

 

Днес обаче „обектът“ вече бил убеден, че за живота му има опасност и му е назначена охрана. Запитан защо толкова упорито в предишни случаи депутатът от ДПС е отказвал държавна охрана, Костов отговаря: "Мотивът е подчертано личен и не следва да бъде огласяван."

За стрелбата срещу Алексей Петров е задържан украинецът Роман Логвиненко. Георги Костов нито потвърждава, нито отрича информацията именно Логвиненко да е този, който да е споделил на разследващите за организацията срещу депутата.

Организацията на покушението обаче прилича на предишния опит за убийство

следени са адреси, оглеждани са празни апартаменти, следен е и начинът на придвижване на Пеевски. По думите му човекът, който организирал атаката срещу депутата, имал знанието и уменията да извърши подобно нещо. Организацията е текла близо два месеца, обяснява още Костов.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове