Пет неща, които трябва да знаете за бадемовото мляко

Пет неща, които трябва да знаете за бадемовото мляко - картинка 1

От 2016 г. бадемовото мляко е най-популярното от всички млека в Съединените щати

От 2016 г. бадемовото мляко е най-популярното от всички млека в Съединените щати. И дори с навлизането на видове, като мляко от кашу, кокосово мляко, мляко от коноп, овесено мляко – бадемовото си остава любимото.

Но защо заслужава то такава слава?

Ето няколко неща, които трябва да знаете за бадемовото мляко.

1. Без лактоза е

Подобно на всички останали немлечни алтернативи, и това е без лактоза. Това означава, че хора, които имат непоносимост към нея, могат да го консумират.

2. Веган е

Един плюс за всеки, който избягва животински продукти. В това мляко няма нищо животинско, което означава, че няма и холестерол.

3. Бедно е на калории

В сравнение с обикновеното мляко и дори други немлечни алтернативи, то е сравнително нискокалорично. Чаша неподсладено бадемово мляко дава едва 30 калории. Кафето ви няма да има толкова кремообразен вкус, но няма как да искате всичко.

4. Може да има добавки

Растителните млека по-специално често имат много добавки, включително карагенан, който се получава от морски водорасли и се използва като стабилизатор и сгъстител. Освен това в голяма част от марките има захар, затова четете внимателно етикета.

5. Не е толкова хранително, колкото си мислите

Най-големият недостатък на бадемовото мляко обаче е, че ако самите бадеми са източник на протеини и калций, по време на преработката им в мляко тези вещества се губят. Много производители добавят допълнително калций, протеини или витамини, но не е ясно колко от тях се абсорбират.

В крайна сметка, бадемовото мляко не е нито най-доброто, нито най-лошото. Просто консумирайте с едно наум и четете етикетите.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове