Пет вредни сутрешни навика, които могат да ви съсипят деня

Пет вредни сутрешни навика, които могат да ви съсипят деня - картинка 1

Кое е първото нещо, което правите сутрин?

Ставането рано сутрин е нещо обичайно за някои и най-ужасното нещо за други, които обичат да си поспиват. Без значение обаче дали ставате с изгрева, или си поспивате до по-късно, всяко събуждане е последвано от някои задължителни действия.

Взимането на душ, избора на тоалет, закуска, проверка на профила в социалните мрежи. Може да не осъзнавате, но често правите неща, които не са полезни и с времето се превръщат в лоши навици.

1. Взимане на дълъг горещ душ.

Стоенето под гореща вода е много приятно, но определено не е сред полезните неща, които правите сутрин.
Горещият душ може да ви приспи, вместо да ви събуди защото горещината отпуска мускулите и забавя пулса. Резултатът е, че се успокоявате и започва да ви се спи отново.
Много по-добре е да вземете  бърз студен душ, който веднага ще повиши адреналина и ще събуди всяка част от тялото ви.

2. Въглехидрати за закуска.

Кроасани, баничка или поничка със сирене е предпочитаната закуска преди старта на работния ден.
Изследване показва, че храните богати на въглехидрати, вместо на протеини, повишават вероятността през целия ден да имате повишено желание за вредни храни, пълни с калории.
Вместо това по-добре да хапнете две сварени яйца, които ще ви държат сити до обяд и желанието ви за калорични тестени изделия ще намалее.

3. Миенето на зъбите веднага след храненето.

Миенето на зъбите след закуска, особено ако сте консумирали кисели неща, като плодове и кафе, е доста вредно за емайла на зъбите. По-добре е да измиете зъбите си преди закуска. След това хапнете и изплакнете устата си с чаша вода. Ако все пак държите да сте с чисти зъби след хранене, изчакайте половин час и тогава ги измийте.


4. Отлагане на тренировката за по-късно.

Най-добре да направите, каквото можете да се поизпотите сутрин. Ако нямате достатъчно време за цяла тренировка, направете само част от нея. Дори 10-15 минутни упражнения са в полза, а и не ви спират да тренирате по-късно през деня.
Плановете за вечерни тренировки се провалят много по-често от сутрешните.
Изморителният работен ден или спонтанното излизане за по питие с колеги са доста добър повод да отложите вечерните занимания със спорт.

5. Проверка на имейла веднага след събуждане.

Потокът от нови съобщения рано сутрин е способен да ви доведе до паника още преди да сте си измили очите.
Това е и сигурен начин да започнете деня си негативно. Освен това ако отговаряте на имейли в сънено състояние, е по-вероятно да допуснете грешки.
Ако все пак за вас е важно да проверите съобщенията си преди да отидете на работа, направете го, когато вече сте се разсънили достатъчно.

 

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове