Петков: Индулгенцията от прокуратурата е цената Цветанов да се откаже от изборите

Петков: Индулгенцията от прокуратурата е цената Цветанов да се откаже от изборите - картинка 1

Това е гаранция, че Борисов ще бъде сам на терена вдясно

Бившият вътрешен министър, председателят на партия АБВ Румен Петков обвърза вчерашата новина - че прокуратурата отказва да разследва Цветан Цветанов за "Апартаментгейт" с политическата му дейност.

Той заяви, че това е цената на договорката Цветанов да се откаже да участва в предстоящите избори. 

"Няма как да си купиш на безценица апартамент, няма как да си държавен служител и да имаш шест апартамента и никой да не открива проблем в това", коментира Пектов в сутрешния блок на бТВ. - "Това са ненормални за Европа неща, това са нормални за българина неща."

 

Просто Цецка Цачева и Лозан Панов случили на комшия, каза иронично той.

И бе още по-цветист:

"Няма как да си перверзен до степен да си вкараш асансьора в хола и това да се знае в цяла Европа - затова ще има такива доклади (от ЕК за България, б.р.)!"

Отказът на обвинението той разтълкува като "гаранция, че Борисов ще бъде сам на терена вдясно".

Петков коментира и атрактивните арести на Ветко и Маринела Арабаджиеви, за които вчера са разбра, че делото частично е спряно, частично прекратено:

"Когато се създават прекалени очаквания и се връща делото, това не е добре за нас като държава." 

По повод шумните обиски и задържания на служители, най-вече в сферата на екологията - вкючително вчера, той запита друго:

"Защо не се разследва тръбата по водопровода София-Перник? Тя е едно гейзерче - веселба за жителите на с. Мало Бучино. Там наши 30 милиона са хвърлени - наши, и на вашите зрители, и това не се вижда."

На въпроса на водещия Антон Хекимян - тя не работи ли, Петков отговори с няколко пъти "Не, не, не!"

Макар да оневини бившия екоминистър Нено Димов, който месеци наред прекара в ареста, Петков напомни, че боклуци се горят повсеместно, но не може да си представи един зам-министър сам да действа.

"Тогава, когато хвърялме предварително много фанфари, създаваме огромни очаквания в обществото и впоследствие има проблеми в технологията на обвинявяне, това е проблем за държавата", отново насочи коментара си към прокуратурата той.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове