"Пежо" експериментира и с лодка

"Пежо" експериментира и с лодка - картинка 1

Концептуалният плавателен съд е направен съвместно с френската компания "Бенето", която повече от 100 години произвежда лодки и яхти

Основаното през лятото на 2012 година дизайнерски студио "Пежо дизайн лаб" (PEUGEOT Design Lab) показа поредната си разработка извън автомобилната индустрия. Компанията, с мисия да проектира продукти и услуги за външни клиенти, представи прототип на интериора на луксозна лодка.

Концептуалният плавателен съд е направен съвместно с френската компания "Бенето", която повече от 100 години произвежда лодки и яхти. Ролята на "Пежо дизайн лаб" е в изграждането на кокпита, базиран на познатия от новите модели на "Пежо" i-Cockpit.

Дизайнерската лаборатория на "Пежо" експериментира и с лодка
Монтиран в над четири милиона леки автомобила, той се отличава с компактен волан, хедъп дисплей, който извежда цялата необходима информация в полезрението на водача, голям сензорен екран, заобиколен от бутони за управление на всички функции, свързани с комфорта.

При моторната лодка, направена съвместно с "Бенето", малкият волан е комбиниран със 17-инчов сензорен екран, на който се извежда интерфейсът за контрол на всички функции по плавателния съд. Допълнително сгъващ се панел извежда основната навигационна информация в полезрението на водача. Лостчета от двете страни на кормилото осигуряват директен достъп до основните функции по всяко време.

Дизайнерската лаборатория на "Пежо" експериментира и с лодка
Френската марка "Бенето", основана през 1884 година от Бенжамин Бенето, прави първата си лодка за улов на стриди през 1910 година. Към днешна дата компанията разработва широка гама яхти и моторни лодки и е глобален лидер в плавателните съдове за удоволствие. В момента повече от 100 000 лодки на "Бенето" обхождат моретата, езерата и реките в цял свят.

"Пежо дизайн лаб" от своя страна вече впечатли с изработката на подвижен ресторант за стриди и луксозен трамвай. 

Дизайнерската лаборатория на "Пежо" експериментира и с лодка
/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове