Пилотът на изчезналия египетски самолет съобщил за авария на борда?

Пилотът на изчезналия египетски самолет съобщил за авария на борда? - картинка 1
Снимка: APF

Официалното твърдение е, че "сигнал за бедствие" не е подаден

Мистерията около катастрофата на Egyptair струя се задълбочава, след като се появиха твърдения, че пилотът е настоявал за  „спешно спускане", насочено към гасенето на пожар, съобщава „Дейли мейл“.

Първоначално се смяташе, че Мохамед Саид Али е изгубил радиовръзка преди лайнера Еърбъс А320 да потъне в Средиземно море, убивайки всички 56 души на борда.

Но авиационни източници в Париж вече са заявили, че пилотът се е свързал с египетски ръководители на полети, за да каже,  че иска да направи аварийно кацане, защото в самолета има дим и пушек.

„Имало е разговор няколко минути между капитан Shoukair и контрольорите, които се определят като"сигнал за бедствие", според френския телевизионен канал M6.

BGNES
Снимка: BGNES

Въпреки това, от Egyptair отрекоха тази информация, заявявайки, че пилотът не се е свързвал с контрола на въздушното пространство преди инцидента.

Припомняме, че полет Flight MS804 е изчезнал от радара, докато самолетът е бил на височина 37 000 фута (11 280 метра) и вече е навлязъл в египетското въздушно пространство.

Вчера египетският президент Абдел Фатах ас Сиси съобщи, че дълбоководна подводница ще бъде включена в издирването на "черните кутии" на самолета.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове