Писмото, което бащата на кралица Елизабет II пише за сватбата й

Писмото, което бащата на кралица Елизабет II пише за сватбата й - картинка 1

"Ти беше толкова спокойна по време на церемонията и беше толкова убедена в думите си."

Всяка година на 20-ти ноември кралица Елизабет II чества годишнина от сватбата си и едно от най-красивите неща, останали от този ден във времето, е прочувственото писмо, което баща ѝ, Крал Джордж VI, написва. За всеки баща е трудно да даде ръката на "момиченцето" си, затова сватбеният ден,освен с радост, е съпроводен и с нотка на тъга.

"Бях толкова горд и развълнуван, когато вървяхме до олтара, но когато пуснах ръката ти, усетих че губя нещо много, много ценно. Ти беше толкова спокойна, по време на церемонията и беше толкова убедена в думите си... Тогава разбрах, че всичко е наред.

С майка ти те отгледахме с много любов и внимание. Знаеш колко я обичам и колко е прекрасна тя за мен, както си и ти сега.
Сигурен съм, че винаги мога да разчитам на теб и Филип. Вие ще продължите делото ни. Днес ти напускаш дома ни и сега ще бъде толкова празен без теб. Но не забравяй, че винаги си добре дошла. Къщата, в която си отгледана, е и твоя. Връщай се, колкото се може по-често. Знам, че си много щастлива с Филип и това е прекрасно, но моля те не забравяй своя любящ и предан баща.“

За жалост, четири години по-късно Крал Джордж VI е застигнат от внезапна смърт, докато Елизабет е на пътешествие в Кения заедно със съпруга си.

На 25-годишна възраст Елизабет е провъзгласена за Кралица на Англия, а сега, 64 години по-късно, е най-дълго управляващият владетел в историята на Великобритания.

Източник: http://woman.hotnews.bg/

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове