Показни или истински са действията срещу „вечния кмет“?

Показни или истински са действията срещу „вечния кмет“? - картинка 1

Вие преценете...

Кметът на село Галиче бил арестуван чрез организиран спецакция на МВР и  ГДБОП. С тази новина се събуди България днес. Тя беше съобщена от вътрешния министър Румяна Бачварова в ефира на БТВ и изкоментирана и от г-н Бойко Борисов в ефира на „Нова ТВ“.

"Имам информация какво става там. Стотина полицаи ги налазиха сутринта. В акцията участват ДАНС, ГДБОП. Вчера планираха операцията. Това там не може да продължава. Палят си колите непрекъснато, непрекъснато има репортажи оттам“, заяви той.

Според официално съобщение на Специализираната прокуратура и ГДБОП там се провеждат действия по разследване на бандата за "лихварство и принуда със заплахи и палежи".

„До момента са извършени 47 претърсвания, изземвания и обиски на лица с предварително разрешение от  Специализирания наказателен съд. Още един адрес е претърсен в условията на неотложност. Иззети са пари,  документи за покупка на имоти, пълномощни от името или в полза на Ценко Чоков, телефони и други доказателства“, съобщават от спецобвинението.

Е, време беше да се направи нещо по този въпрос. Не знаем как може да бъде наречена тази акция, може би „показна“. Все пак идват избори, управляващите искат да се покажат в добра светлина. Те са на ход.

А, за Ценко Чоков какво може да кажем. Той ни е познат. След повече от десетилетие почти безоблачно кметуване отношенията на Чоков със закона рязко се влошиха от края на миналата година и началото на 2016-а. Наложи се главният прокурор Сотир Цацаров лично да праща проверки, които да видят дейността на прокуратурите в Бяла Слатина и Враца, както и проверки по реда на надзора на кметството - нещо нечувано дотогава.

И какво от това, знаем, че няма да е задълго задържан и че пак ще му се размине. Само се чудим за какво беше тази грандиозна акция. Ще ни зарадвате изключително много, ако наистина властите спрат своеволията на кмета на Галиче.

Защото в 21-ви век в една демократична държава, член на ЕС, не е допустимо да има такъв кмет, нали така?

И дано набезите в село Галиче наистина спрат, а не това да е поредният пример, че като дойдат избори, всички почват да се загрижват за състоянието на държавата…

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове