Полицията уби нападателя от Калифорния, застрелял трима на фестивал

Полицията уби нападателя от Калифорния, застрелял трима на фестивал - картинка 1

Мъж на около 30 години остави 3 жертви и 15 ранени

Заподозреният за стрелбата в калифорнийския град Гилрой е убит. Това съобщи местният полицейски началник Скот Смити, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Трима души, включително 6-годишия Стивън Ромеро, са били убити и 15 ранени в стрелбата, станала в последния ден от фестивала на чесъна. 

Полицейският началник поясни, че мъж, заподозрян, че е открил огъня по участниците във фестивала, е бил ликвидиран от полицията бързо.

Очевидци обаче са видели още един заподозрян, но засега не е ясно дали той също е стрелял, допълни Скот Смити. Той разказа, че нападателят или нападателите са успели да разрежат загражденията около мястото, на което се провеждал фестивалът.

Очевидка разказва, че е видяла бял мъж на около 30 години, въоръжен с пушка, да открива безразборно огън.

"Можех да го видя как стреля във всички посоки. Той не се целеше към някого конкретно. Бе просто напосоки - от ляво на дясно, от дясно на ляво", разказва свидетелката.

Фестивалът на чесъна се провежда ежегодно и продължава три дни. По това време в Гилрой, който се намира на 176 километра югоизточно от Сан Франциско, се стичат хиляди почитатели на чесъна и на вкусната храна.

Очевидци разказват, че празникът се е превърнал в кошмар и хората са изпаднали в паника и са започнали да бягат, когато са чули стрелбата. Кадри, излъчени по американски телевизии, показват ранени хора. Очевидци говорят за пострадали деца.

Дион Брако, който е член на местния общински съвет, заяви пред в. "Ню Йорк таймс", че има заподозрян за стрелбата, който е бил арестуван, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Засега повече подробности за евентуалните мотиви за стрелбата, станала в последния ден на фестивала, както и за задържания, не се съобщават.

Нападенията с огнестрелно оръжие са често срещани в САЩ, но въпреки мащаба на проблема с насилието в страната усилията за неговото законодателно решаване отдавна се намират в задънена улица на федерално равнище.

Президентът Доналд Тръмп написа в туитър:

"Служителите на правоприлагащите органи са на място. Съобщава се, че стрелецът все още не е задържан."

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове