Политик от Австралия подпали река!

Политик от Австралия подпали река! - картинка 1

Съвсем успешно успява да привлече вниманието на хората върху метановия газ в река Кондамин

Австралийски политик от партията на "Зелените", Джереми Бъкингам запали пожар в река, за да привлече вниманието към метановия газ, заснемайки видео, събрало до момента над 2 милиона гледания.

С помощта на кухненска запалка показва, че във водата се просмуква природен газ в голямо количество, в резултат на хидравлично разбиване (фракинг). Бъкингам възпламенява балончетата метан в река Кондамин в Куинсланд, на около 220 км от Брисбейн.

"Невероятно. Реката гори. Не позволявайте да запали лодката", казва той в записа, публикуван във Фейсбук в петък вечерта.

Австралиецът споделя, че реката е горяла повече от един час.  

Австралия е главен износител на природен газ, но методът на хидравлично разбиване е посрещнат с недоволство от обществото в някои части на страната, заради опасения за въздействието му върху околната среда.

"Зелените" е австралийска политическа партия, основана през 1992г. като основните й ценности са: екологична устойчивост, социална справедливост, мир на населението и масова демокрация.

"Зелените" са една от многото партии, които имат за цел да предотвратят последиците от глобалното замърсяване, които могат да бъдат катастрофални.

Замърсяването на повърхностните води, и то не само с природен газ, е често срещано явление. От началото на Индустриалната революция фабриките изхвърлят непотребните продукти от своята дейност в реки, езера и морета. Това вреди не само на местната флора и фауна, но и на растенията и животните на стотици километри разстояние.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове