Полша: "Трябва незабавен обрат в миграционната политика на Меркел"

Полша: "Трябва незабавен обрат в миграционната политика на Меркел" - картинка 1

Мигрантите вече минават границите с велосипеди

7/ Трябва да бъде извършен обрат в миграционната политика на германския канцлер Ангела Меркел. Това каза полският премиер Беата Шидло в интервю за в. "Билд" в навечерието на визитата си в Берлин, предаде БГНЕС

"Избраният път не води надалеч. Трябва да завием", каза още Шидло, която днес ще обсъди миграционната криза с Меркел. Според полския министър-председател бежанската криза е била "подценена".

" Всеки ден чуваме за насилия, в които са забъркани мигранти", подчертава Беата Шидло. Тя смята, че "ситуацията по външните граници на Европейския съюз е извън контрол" и че са "необходими нови решения".

Правителството на Шидло съобщи, че е готово да помогне на бежанците, но извън границите на ЕС. Предишното правителство във Варшава се съгласи да приеме 7000 бежанци съгласно квотното разпределение на мигрантите.

Припомняме, че преди няколко дни в северния норвежки град Киркенес се образува истинско гробище за велосипеди.

Над 5000 велосипеда са захвърлени край града. Те са били използвани от бежанците, които влизат от руския град Мурманск в Норвегия. Преминаването на границата е забранено за пешеходци, затова мигрантите купуват велосипеди.

Веднага след като преминат браздата, те ги изхвърлят, защото не отговорят на норвежките стандарти.

Преди месец обаче Норвегия обяви, че ще отхвърля молбите за убежище на всички сирийски бежанци, които идват от Русия.

/30

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове