Поне едно поколение до възстановяването на Сирия

Поне едно поколение до възстановяването на Сирия - картинка 1

Това гласи заявление, публикувано на сайта на ООн

5/Според заявление, публикувано на сайта на ООН за възстановяването на Сирия след петгодишната гражданска война ще е необходимо повече от едно поколение, предаде "Униформ", цитиран от агенция "Фокус".

„Сирия днес е съвсем друга страна. Не може да се познае. За нейното възстановяване ще е необходимо не едно поколение“, пише в изявлението.

Според ООН 4.6 милиона сирийци са отрязани от външния свят и от международната помощ. Още 4.8 милиона са избягали от страната. „През последните няколко седмици се появиха някакви признаци на надежда. Падат по-малко бомби, а на няколко места бе доставена и хуманитарна помощ“, пише там.

„Въпреки опасностите и неопределеността ние се опитваме да намерим нови методи за доставката на хуманитарна помощ. Опитваме се да водим преговори, да достигнем до хората, нуждаещи се от помощ. Но докато страните от конфликта не прекратят нападенията над гражданските лица, училищата, пазарите и болниците, ние ще им напомняме за задълженията и отговорностите“, подчертава се в съобщението.

В него също така пише, че гражданската война е довела до гибелта на над четвърт милион души.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове