Поредна петиция внесоха журналисти срещу бариерите в НС

Поредна петиция внесоха журналисти срещу бариерите в НС - картинка 1

Парламентарните репортери негодуват заради отрязания им достъп до депутатите

Втора журналистическа петиция беше внесена в Народното събрание срещу ограниченията, които бяха наложени върху медиите от страна на парламентарното ръководство. Първата вече около две седмици е на бюрото на председателя на НС Цвета Караянчева и очаква нейната реакция.

Репортерите, отразяващи работата на депутатите, са недоволни, че прекият им достъп до народните представители е отрязан с бариери, през които могат да преминават само ограничен кръг оторизирани лица. Контактът с политиците е възможен единствено опосредено – чрез партийните пиари.

„Наред с множеството технически проблеми, все още няма отговор КОЙ и защо отряза достъпа на журналистите до народните избранници и КОЙ нареди връзката с депутат да се осъществява чрез PR на партията, който удобно може да го скрие или да реши, от негово име, че сега не е удобно да отговаря на въпроси?“, пише в текста към петицията, внесена от журналиста Владимир Христовски.

„Мислите, че по този начин ще ни запушите устата и ще закриете очите ни, напротив ... така още повече амбицирате истинските журналисти да разкриват нередностите и да търсят отговорност от извършителите им!“, допълва се в текста.

Подписката е адресирана до президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов, председателя на НС Цвета Караянчева, до омбудсмана, всички медии, партии и политици, и цялата българска общественост.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове