Поредната касиерка на КТБ не е чувала за пари, давани на Соня Колтуклиева

Поредната касиерка на КТБ не е чувала за пари, давани на Соня Колтуклиева - картинка 1

Председателят на съда прие искането на адвоката да бъде призован като свидетел по делото Цветан Василев

Днес в Специализирания наказателен съд мина третото поред заседание по делото срещу PR експерта Соня Колтуклиева. Тя е обвинена в укриване на данъци за суми, получени според прокуратурата по договор с КТБ.
Както и на предишните заседания, свидетелите на обвинението се оказаха не особено полезни. На предишното заседание основният свидетел Бисер Лазов разпозна само една от приложените по делото три разписки, а касиерка на банката, посочена като една от давалите пари в брой на Соня, заяви, че я познава единствено от телевизията и никога не ѝ е давала каквито и да е суми.

Днес и втора касиерка отрече това да се е случвало. Припомняме също така, че хипотетичният договор за PR обслужване никога не е бил сред документите по делото, нито такъв е намиран в архивите на банката или на други фирми на Цветан Василев. 

Ето какво написа Соня Колтуклиева в профила си във Facebook веднага след делото:

Приятели, днес беше третото заседание на делото - част от войната на главния прокурор и олигарха Делян Пеевски срещу мен заради мои медийни изяви с критични коментари за тях двамата . 
Втора по ред касиерка на фирмите на Цветан Василев свидетелства, че не ме познава и не ми е давала никакви пари. 
Единствено Бисер Лазов твърди обратното - но самият той през януари от трите бележки, размахвани публично от Маргарита Михнева, разпозна само една. 

 

Бисер Лазов е дългогодишен храненик и служител на Цветан Василев, но се обърна срещу него и стана защитен свидетел на прокуратурата. 


Председателят на съда прие искането на моя адвокат да бъде призован като свидетел по делото Цветан Василев
И втората поред касиерка, която нито ме е виждала, нито ми е давала пари, изобщо не е чувала за договор за пиар обслужване ( какъвто никъде не е открит, естествено, понеже не съществува!) отрече да е ставало въпрос за пари от КТБ. Както аз винаги съм твърдяла - нямам нищо общо с КТБ. Нито преди, нито след фалита й. За разлика от Делян Пеевски, който наричаше Цветан Василев и Ахмед Доган свои “духовни бащи”. Апропо, баща му Славчо Пеевски публично се отказа от него. 
Да сте чули главният прокурор Цацаров да е разследван по твърдението на Цветан Василев, че Делян Пеевски е давал по 100 хиляди евро на месец на Обвинител номер едно?! Не сте чували. И аз не съм чувала.

... Както вече е известно, през юли 2017 г., вместо да говорят за мега-делото “КТБ” и 27-те съпътстващи дела, главният прокурор Сотир Цацаров и говорителката му Румяна Арнаудова бяха привикали след пресконференцията неколцина журналисти, за да им кажат “секретно”, че на Соня Колтуклиева ще й бъде повдигнато обвинение. Аз научих за това от Нова ТВ и БТВ. Да не говорим за масираната и брутална атака на медийния слугинаж на Делян Пеевски срещу мен. 
Отдавна ми стана ясно - аз следваше да бъда жестоко ударена, за да послужа като пример - ето, какво ще се случи на всеки журналист, дръзнал да критикува Цацаров и Пеевски. После затвориха телевизия BIT, за да отнемат трибуната на Сашо Диков, Люба Кулезич, Полина Паунова и всичките им събеседници, които разкриваха порочните практики в прокуратурата и съдебната система. Освен това, повдигнаха 4 обвинения на Огнян Стефанов, разсипват от съдебни дела Веселина Томова; знаете за натиска срещу издателя на “Сега” от скандала “ЦУМ-гейт”, от който извадиха Сотир Цацаров “целия в бяло” и за прокурорската преса срещи издателя на “Капитал” и “Дневник”, за НАП-авджийския произвол срещу вестник “19 минути”...
Та на кое място е България по свобода на словото, а?!

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове