Португалия отпуска 2,3 млрд. евро на компаниите, пострадали от коронавируса

Португалия отпуска 2,3 млрд. евро на компаниите, пострадали от коронавируса - картинка 1

В четвъртък кабинетът нареди да бъдат затворени всички държавни училища от идната седмица

Португалия отпуска 2,3 милиарда евро в помощ на компаниите, пострадали от епидемията от коронавируса, включително чрез отлагане на плащането на някои данъци и смекчаване на условията за кредитиране, предаде Ройтерс.

Мерките предвиждат временно спиране на социалните вноски и извънредна помощ за компаниите за поддържане на трудовите договори по време на кризисната ситуация. Помощта ще се равнява на две трети от заплатите и до голяма степен ще бъде финансирана от държавата.

"Основният проблем е липсата на ликвидност", посочи министърът на икономиката Педру Сиза Виейра след заседание на кабинета, продължило цяла нощ.

Той изтъкна необходимостта да се влеят пари в компаниите, така че те да могат да запазят производствените си мощности и работните места.
В четвъртък кабинетът нареди да бъдат затворени всички държавни училища от идната седмица. Работещите, които ще трябва да си останат у дома, за да се грижат за деца до 12 години, ще получават 66 процента от основната си заплата, обяви правителството. От днес е обявено извънредно положение в здравеопазването, спешната помощ и сигурността.

Източник: Свободна Европа

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове