"Правна лудост" показа спорните текстове в книгата на Петър Илиев (ВИДЕО)

"Правна лудост" показа спорните текстове в книгата на Петър Илиев (ВИДЕО) - картинка 1

Наталия Киселова: Готова съм да дам доказателства

Фейсбук групата "Правна лудост" публикува тази сутрин кратко филмче, в което показва кои текстове от д-р Петър Илиев са взаимствани без посочване на източника от трудове на доц. Наталия Киселова. 

Това става на фона на проверката за плагиатство, която Софийският университет "Св. Климент Охридски" започна по отношение на кандидата на ИТН за министър на вътрешните работи.

Вижте подробности във видеото:

Доц. Наталия Киселова: Готова съм да дам доказателства пред етичната комисия 

Същевременно в предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" на БНР доц. Наталия Киселова заяви, че е готова да даде доказателства пред етичната комисия на СУ, която ще разглежда казуса, но същевременно упорито отказа да употреби думата плагиатство.  Тя не отговори директно и на въпросите на водещата дали мисли, че д-р Петър Илиев е плагиатствал от нея и дали той е преписал цели пасажи от нейната книга. Както и защо чак сега е готова да даде доказателства, а не го е направила в момента, в който е установила нещо нередно преди седем години.

Така остана без отговор и друг въпрос, поставен от водещата Силвия Великова: Ако Петър Илиев не беше кандидат за министър, излиза, че това можеше да му бъде простено?

Доц. Киселова поставила въпроса пред членове на катедрата по конституционно право през 2015 г., но този въпрос бе замразен и вдигнат на трупчета (от кого? - не стана ясно от думите й). Тя решила да се намеси и да излезе в медиите, чак когато била нападната лично от политици от ИТН.

"Отказвах да коментирам пред медиите, защото си мислех, че въпросът не е персонален, а политически, но започнаха поименно да ме атакуват. Помолих колегите ви журналисти да изчакат, докато има сигнали, и тогава да ги коментирам. За урок ще ми е, че и Четвъртата власт използва незаконно СРС"заяви още по БНР Наталия Киселова.

Тя вероятно има предвид, че неин разговор с журналист, представен като интервю, бе публикуван в сайт без нейно съгласие.

Преподавателката в СУ накрая публично порица плагиатството:

Туркменбаши може да си позволи да препише, но на запад носиш, особено при заемане на публична длъжност, отговорност за зачитането на академичната етика. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове