ИЦНКМ: КЗП е забранил нечий друг сертификат, не нашия

ИЦНКМ: КЗП е забранил нечий друг сертификат, не нашия - картинка 1

No Comment спазва Етичния кодекс на българските медии и предоставя право на отговор на всеки, почувствал се засегнат от наша публикация

След като преди три дни публикувахме информация, че държавната Комисия за защита на потребителите е забранила издаването на сертификат за коректност на фирми, на редакционната поща получихме писмо, с което ни молят да свалим публикацията, макар в нея да не е споменато името на санкционираната фирма.

Макар да не е подписано, публикуваме го без редакторска намеса: 

Уважаеми г-жи/ г-да,

             В качеството си на управител на  „ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ЦЕНТЪР НА КЛИЕНТСКИТЕ МНЕНИЯ” ЕООД (ИЦНКМ) Ви пиша във връзка с публикация, поместена на Вашата интернет страница от 26.04.2016, озаглавена: „КЗП забрани сертификата „коректна фирма”, автор: неизвестен, линк:http://www.no-comment.bg/kzp-spira-izmamata-korektna-firma.16848  , като моля да вземете предвид следното.     
         Представляваното от мен дружество предлага услугата „Сертификат коректна фирма”. Последният бива издаван след извършването на серия от проверки и анализи в съответствие с международните стандарти и практики досежно установяване на клиентски мнения относно качество, вид и т.н. на различни видове услуги, предлагани от конкретни търговски субекти.      
          Вашата публикация е озаглавена: КЗП спира измамата „коректна фирма”. Цитира се информация относно заповед за забрана, издадена от КЗП във връзка с установени нелоялни практики.    Макар и да липсва изрично позоваване на източника на тази информация, очевидно е че информацията е „взаимствана” от сайта на КЗП, линк: https://www.kzp.bg/novini/kzp-zabrani-na-firma-da-izdava-po-subektivni-kriterii-sertifikati-za-korektnost-na-targovci.
         В тази връзка бихме желали да отебележим, че във въпросната официална публикация от страна на КЗП НИКЪДЕ НЕ СТАВА ВЪПРОС ОТНОСНО СЕРТИФИКАТ „КОРЕКТНА ФИРМА”. В същото време Вашето онлайн издание, както споменахме по – горе е озаглавило статията КЗП забрани сертификата „коректна фирма”. Сертификат с идентично наименование се издава единствено от ИЦНКМ. По този начин поместената във Вашата информация статия, взаимствана от официалната публикация на КЗП, пряко се свързва с дейността на нашето дружество. В същото време от КЗП никъде изрично не са посочили, че предмет на официалната им публикация е конкретно „Сертификат коректна фирма” и че именно дружеството, което издава този сертификат подлежи на санкции.       
         В допълнение, бихме искали да фокусираме Вашето внимание и върху факта, че на ИЦКНМ не са връчвани каквито и да е документи или книжа от КЗП досежно установяването на нарушения или налагането на санкции от каквото и да е естество. Не ни е известно и издаването на такива актове срещу ИЦНКМ.       
          Не на последно място, моля, да премахнете гореспоменатата публикация до края на работния ден (27.04.2016).  Считаме, че по този начин на Вашите читатели се предоставя подвеждаща информация, която би могла да се свърже с издавания от ИЦКНМ сертификат, което освен, че е заблуждение, уронва и авторитета на нашата организация. В противен случай, за нас не остава друга възможност освен ангажиране на Вашата отговорност по съдебен ред, с всички произтичащи за Вас неблагоприятни последици.

 

/10

Коментари 1

  • #1
    Димитър Марков -

    Кой е акредитирал „ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ЦЕНТЪР НА КЛИЕНТСКИТЕ МНЕНИЯ” ЕООД (ИЦНКМ) да дава оценки за Качество? В регистрите на Българска Служба по Акредитация - http://www.nab-bas.bg/bg/searchaccreditation ИЦНКМ не съществува. КЗК е редно да провери архива на тази фирма, който доказва " извършването на серия от проверки и анализи в съответствие с международните стандарти и практики ". Но ако липсва такъв архив е редно да се заеме друга Държавна институция в България.

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове