Правописен гаф на Тръмп преименува британския престолонаследник

Правописен гаф на Тръмп преименува британския престолонаследник - картинка 1

Президентът написа "принца на китовете" вместо "принца на Уелс", но после го изтри от Туитър

Буквените, правописни и синтактични грешки на Доналд Тръмп в постовете му в Туитър вече не могат да се преброят, но тази, която направи днес, може би ще остане една от най-прочутите му, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
Разказвайки с кои чужди лидери е имал в последно време срещи, Тръмп написа в Туитър:

"Говоря всеки ден с чужди правителства. Съвсем наскоро срещнах английската кралица, принца на китовете, британския премиер, френския президент и полския президент". 

Странният "принц на китовете", който се появи в туита на Тръмп, всъщност е британският престолонаследник Чарлз, който е принц на Уелс. Титлата му беше "сменена" от Тръмп заради буквена грешка. На английски Уелс се пише Wales, а китове - whales. 

 

Малко след появата на туита с грешното изписване, той беше изтрит от Тръмп и заменен с вярно изписаната дума, но потребителите на социалните мрежи вече бяха започнали да се шегуват с допуснатата грешка.

Тръмп се срещна с принц Чарлз по време на визитата си във Великобритания от 3 до 5 юни. За тази среща миналата седмица Тръмп каза, че двамата са разговаряли час и половина вместо предвидените 15 минути. Принцът говорил през повечето време и разговорът бил посветен на климатичните промени, разказа Тръмп.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове