Правосъдие за всеки: Колкото и пари да бъдат събрани, те ще бъдат откраднати без съдебна реформа

Правосъдие за всеки: Колкото и пари да бъдат събрани, те ще бъдат откраднати без съдебна реформа - картинка 1

Лозан Панов излиза в неплатен отпуск заради кампанията

Инициативен комитет от 37 души, ръка за подкрепа към всички партии и събиране на тези гласове, които "все още не са решили за кого ще гласуват".

Това анонсира днес Велислав Величков от "Правосъдие за всеки" на влизане в ЦИК. Там инициативен комитет внесе докуменитте за регистрация на двойката Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе за предстоящите президентски избори.

 

Очаквано - в краткото си изявление Величков наблегна върху съдебната тематика в предстоящата кампания, и не само:

"Нашата тези винаги е била, че без да се изчисти правосъдието, нищо друго в дръжавата не може да заработи – колкото и пари да бъдат събрани, те ще бъдат откраднати, когато може да има престъпление без наказание", каза Величков.

Председателят на гражданската инициатива допълни, че мисли, че "тонът в президентската кампания и посланията в нея ще повлияят и на кампанията за парламент".

На въпрос - към кои се целят за преговори той обяви, че се надява че "партиите от дератичната общност ще имат възможност и желание да подкреят тази кандидатура.“

"Нищо не би могло да бъде направено от празидента - който и да е той - без участието на парламента", каза - явно като бъдеща заявка Велислав Величков.

Председателят на ВКС Лозан Панов ще бъде в неплатен отпуск от 5 октомври до 22 ноември 2021 г. заради участието му в предизборната кампания за президент.

Това съобщават от пресофиса на Върховния съд.

И.д. длъжността председател ще изпълнява заместник-председателят и ръководител на Търговската колегия на ВКС Дария Проданова.

 

Ситуацията с Панов предизвика дискусии, като според някои той трябва да подаде оставка. Така обаче се разрешава спорът.

Ето и съобщенито на ВКС:

Председателят на ВКС ще бъде в неплатен отпуск от 5 октомври до 22 ноември 2021 г. заради участието му в предизборната кампания за президент и вицепрезидент на Република България

Заради участието му в предизборната кампания за изборите за президент и вицепрезидент на Република България председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов ще бъде в неплатен отпуск от 5 октомври до 22 ноември 2021 г.

През този период функциите на председател на Върховния касационен съд ще бъдат изпълнявани от заместника на председателя и ръководител на Търговската колегия на ВКС Дария Проданова.

Освесн споменатата демократична общност, тоя заяви, че се надяват на подкрепя и "от всички свободни хора, които все още търсят своя избор и още не са го намерили". 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове