Председателят на Камарата на общините спря нов опит за гласуване по сделката за Брекзит

Председателят на Камарата на общините спря нов опит за гласуване по сделката за Брекзит - картинка 1

Британското правителство ще търси нов начин за прокарване на необходимото законодателство

Председателят на Камарата на общините на британския парламент Джон Бъркоу спря опита на британското правителство да внесе отново за гласуване споразумението за Брекзит, договорено от премиера Борис Джонсън с ЕС миналата седмица, предадоха световните агенции.

„Сегашната инициатива на правителството по същество повтаря съботната му инициатива, по която Камарата на представителите вече се произнесе. Външните обстоятелства от събота досега не са се променили“, каза Бъркоу и подчерта, че повтарянето на вече проведени дебати би било нарушение на правилата на работата на парламента.

Това решение означава, че правителството ще търси нов начин за прокарване на необходимото законодателство, с което да бъде приета договорената между Джонсън и Брюксел сделка. Противниците на премиера се очаква да осуетят и опитите на "Даунингстрийт" 10 като внесат нови поправки, насочени срещу сделката, коментира Ройтерс.

В събота депутатите в парламента на Великобритания приеха поправка, с която отложиха гласуването на сделката за напускане на ЕС. След вота британският премиер изпрати две писма до Европейския съюз. Първото, за което бе задължен, беше искане за ново отлагане на Брекзит, което министър-председателят не подписа, а към него беше приложено и решението на парламента. Второто беше изразяване на личната му позиция, в която се казва, че той е категорично против искането на нова отсрочка.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове