Премиерът на Малта обяви, че се оттегля след нови разкрития за убийството на журналистката Дафне Галиция

Премиерът на Малта обяви, че се оттегля след нови разкрития за убийството на журналистката Дафне Галиция - картинка 1

Високопоставен служител от най-близкото му обкръжение бе обвинен за причастност към атентата, при който преди 2 г. загина малтийската разследваща журналистка

Премиерът на Малта Джоузеф Мускат съобщи в телевизионно обръщение, че смята да се оттегли през януари, изправен пред натиск от гражданите на островната държава. Новината идва, след като високопоставен служител от най-близкото му обкръжение бе обвинен за причастност към атентата, при който преди 2 г. загина малтийската разследваща журналистка Дафне Галиция Каруана, предаде БТА.

 

Мускат потвърди, че е информирал президента на страната, че ще се оттегли като лидер на управляващата Лейбъристка партия на 12 януари, след което тя ще започне процедура по избор на нов лидер, който ще стане и премиер на Малта.

През ноември властите задържаха днес един от най-известните бизнесмени в страната Йорген Фенек във връзка с убийството на разследващата журналистка. 

Йорген Фенек е директор и собственик на бизнес група, която печели голяма енергийна концесия от Малта за изграждане на газостанция на средиземноморския остров през 2013 година.

Убитата журналистка пише в блога си за компания в Дубай - "17 черно", която е свързана с малтийски политици. Галиция не успява да открие собственика на компанията, но от разследване на Ройтерс Фенек бива идентифициран като такъв.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове