През 21 век продължават жертвоприношенията на деца

През 21 век продължават жертвоприношенията на деца - картинка 1

Кървави ритуали за късмет и успех пият детска кръв в Уганда

 

1/Президентът на Уганда Йовери Мусевен бе преизбран след 30 години на власт. Благотворителната организация за деца "Anti-Human Sacrifice Taskforce" коментира, че "случаите на жертвата на деца са често срещани по време на избори, защото хората вярват, че кръвните жертви ще донесат богатство и власт".
В Уганда излезе информация за шест случая на деца станали жертвоприношение за "късмет" на последните избори.
"Случаи на ритуални убийства на деца са често срещани по време на избори, защото хората вярват, че тези жертвоприношения ще донесат богатство и власт". От октомври до февруари, имаше съобщения за няколко провинции в които няколко души са били арестувани по подозрение за ритуални убийства и въду магьосничество, използвайки кръвта на деца.

Угандийското правителство е притеснено от нарастването на броя на жертвоприношенията.
Лидерът на местната организация за борба с явлението, "Anti-Human Sacrifice Taskforce", заяви, че това е пряко свързано с повишаването на благосъстоянието в страната и разпространяващата се вяра, че черната магия може да доведе до бързо забогатяване.
Това кара бизнесмените в Уганда преди всеки свой голям проект искат да получат „кървава застраховка” за успеха на делото”. Кървавите жертви стават част от живота на жителите на Уганда заедно с бързия икономически растеж.
Въпреки критикките нот страна на ЕС и САЩ, Йовери Мусевен спечели изборите в Уганда и удължи управлението си африканска страна продължаващо повече от 30 години.
Мойсей Миноуг, координатор на дейностите срещу трафика на хора в Министерството на вътрешните работи на Уганда заяви,
че по време на изборния период отново се съобщава за изчезнали деца. Въпреки това, той не можа да потвърди, че децата са жертвани за "късмет" в изборите и добави, че разследването на полицията продължава.
Миноуг сподели информация за седем деца и шестима възрастни станали жертва на ритуали през 2015 г.
През  2014 година жертви са станали девет деца и четирима възрастни.
Министерството на вътрешните работи отрича информацията, че жертвите са намерени осакатени, а на някои жертвите салипсвали органи, сърце и черрен дроб. Миноуг потвърди обаче, в  два от случайте през миналата година жертвите са обезглавени и главите липсват. ООН обяви миналата година, че рязко се е увеличил броят на атаките срещу албиноси в Африка. Крайници на албиноси убити от магьосници и врачове се продават с обещания за здраве, богатство и успех на изборите.

 

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове