Президентско лафче-гафче

Президентско лафче-гафче - картинка 1

Втори мандат за Плевнелиев - на куково лято

Идват избори, драги читатели! Да си ни честити! Тази година през октомври ще си избираме нов президент, евентуално… Трябва да внимаваме за кого гласуваме, за да не се получи така, че сме избрали Плевнелиев №2…

Така, провокирани от днешното изказване на социолога Мира Радева в ефира на БТВ, в този коментар ще стане дума за сегашния ни президент. Но първо нека разберем какво заяви г-жа Радева.

7% е одобрението за президента Росен Плевнелиев като евентуален кандидат за държавен глава на предстоящите президентски избори в края на годината. Според нея с промените в изборното законодателство ГЕРБ изяждат полученото обществено доверие, особено в чужбина.

Данни от национално проучване, което не сме обявили съзнателно, пазим тази хигиена, показват, че одобрението за Росен Плевнелиев като евентуален кандидат за президент е 7% и около 60% неодобрение, поясни Радева.

Тя говори и за другите кандидати от парламентарно представените партии, но на тях няма да обърнем внимание поне засега.

Тази предварителна прогноза, лично нас, ни зарадва. Време беше рейтингът на държавния глава да спадне, имайки предвид как прави гаф след гаф. Но, за да не говорим само празни приказки ще си припомним някои от най-знаковите излгации на Росен Плевнелиев.

Естествено, започваме с новогодишното обръщение през 2013 година. За пръв път му беше и сгафи. Говорейки за красотите на Стара планина, изведнъж зад Плевнелиев се появи снимка на Алпите. Ех, много сме наблюдателни значи. Какво толкова Алпи или Стара планина, все едно.

Гаф №2: В обръщението си пред Народното събрание Росен Плевнелиев заяви: "Нека винаги помним и следваме Апостола на свободата, който искаше да се освободим сами, а не някой друг да идва да ни освобождава, защото "който ни освободи, той ще ни пороби". В последствие стана ясно, че  фалшивото писмо на Апостола, съдържащо цитата, е популярно в социалните мрежи и често се приема за истинно от патриотично настроени потребители. Честото му цитиране без основание наложи дори специално изявление на Министерство на културата още през 2011 г.

Гаф №3: Завършваме с едно шокиращо изказване на Плевнелиев по повод 3-ти март. В цялата реч президентът не спомена нито веднъж приноса на Русия за Освобождението на България. Само заяви, че се прекланяме пред саможертвата на хилядите руснаци, арменци и т.н. И това е нещо, все пак през 2015 година дори и това изречение не спомена.

Това са малка част от излагациите на Плевнелиев. Ясно е, че всеки прави грешки, независимо дали си президент, премиер или обикновен човек.  Но, все пак се посмяхме, нали така. Надяваме се следващият президент да се поучи от Плевнелиев и да  прави по-малко гафове! Амин!

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове