Президентът е с отрицателен тест за коронавирус и след завръщането си от Естония

Президентът е с отрицателен тест за коронавирус и след завръщането си от Естония - картинка 1

Това е вторият отрицателен тест за коронавирус на Румен Радев в рамките на два поредни дни и трети в рамките на седмица

Отрицателен е резултатът от теста за коронавирус на държавния глава Румен Радев, направен след завръщането на българската делегация от посещението в Естония, съобщиха от "Дондуков" 2.

Отрицателният резултат от теста е потвърден от Националната референтна лаборатория. Това е вторият отрицателен тест за коронавирус на Румен Радев в рамките на два поредни дни и трети в рамките на седмица. В понеделник той бе тестван в Талин и резултатът отново бе отрицателен.

Посещението на президента в Естония бе прекъснато във вторник заради информация, че той е бил контактен на заразения с коронавирус командващ Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров. Двамата са били на събитие на авиацията в петък, а в неделя Петров е бил с положителен тест за коронавирус. 

Според здравния министър Костадин Ангелов държавният глава е бил информиран още в неделя за резултата на генерала, но е заминал за Естония в понеделник. От обясненията му се разбра, че новината е била съобщена на президента от началника на отбраната ген. Емил Ефтимов, а не е от служител на РЗИ. Не се разбра дали е бил приложен и как редът за "близко контактно лице" преди отпътуването на Радев за Талин. По думите на здравния министър до излизането на резултатите от теста в България държавният глава е трябвало да бъде под карантина като всички граждани.

При пристигането си в София снощи президентът пък обяви скандала за "активно мероприятие" на "доброжелатели" без да коментира кои и защо. Той избегна журналистическите въпроси и също не се разбра кога точно е научил, че генерал-майор Димитър Петров е положителен.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове