Президентът на Бразилия Мишел Темер - агент на американското разузнаване?

Президентът на Бразилия Мишел Темер - агент на американското разузнаване? - картинка 1

Това твърди сайтът "Уикилийкс"

Мишел Темер, който стана в четвъртък и. д. президент на Бразилия след временно отстраняване на Дилма Русеф, е доставял информация за политическата ситуация в страната си на американското разузнаване, съобщава сайтът Уикилийкс, предаде Reuters.

Темер е предавал в дипломатическата мисия на САЩ информация, която не е била секретна, но само за служебно ползване, когато е бил депутат. Уикилийкс помества два документа, изпратени от Темер през януари и юни 2006 г. В тях той отбелязва, че избирането на президента Лула да Силва през 2002 г. е създало огромни надежди, но че неговата партия Бразилско демократично движение смята президентството му за разочароващо, поради което смята да издигне свой кандидат през 2006 г., цитира БТА

На 12 май Федералният сенат на Бразилия с 55 гласа срещу 22 реши сегашната президентка да бъде отстранена временно за 180 дни и през това време задълженията й да се изпълняват от вицепрезидента Мишел Темер. Дилма Русев го обяви за "предател" и "водач на заговора срещу нея" през март, когато той извади партията си от правителството й така улесни започването на процедура на импийчмънт срещу нея.

twitter.com
Снимка: twitter.com

Уточняваме, че тази информация излиза предимно в руски източници, които виждат случващото се в Бразили заговор на американците.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове