Президентът: Премиерът живее в илюзорния свят на пропагандата

Президентът: Премиерът живее в илюзорния свят на пропагандата - картинка 1

Бойко Борисов върнал историческия часовник в зората на прехода

Премиерът Бойко Борисов живее в илюзорен свят, създаден от собствената му пропаганда. Това каза президентът Румен Радев при представянето на първата част от проекта Национален стретегически документ, изготвен от неговия стратегически съвет.

Според Радев българите масово отхвърлят пропагандата и имат право да знаят истинското състояние на страната и да търсят алтернатива на днешната безпътица.

"Резултатите от дейностите на съвета съвпадат с исторически в страната ни момент, когато българите излязоха от апатията и хипнозата на пропагандата, когато открито и без страх изричат истината за превзетата държава, за лъжите и арогантността и грабежа на управлението. Когато демонстрират своята решимост да си отвоюват държавата от мафията. Когато единно заявяват своето желание да живеят в нормална, демократична, европейска държава"каза Радев.

И допълни:

"Българите все по-често си задават въпроса какво трябва да направим оттук нататък, така че да избегнем повтарянето на тази управленска катастрофа, да гарантираме демократичното развитие на обществото и излизане от демографската криза. Пред нас е примерът на авторитарното управление през последното десетилетие, на подмяната на идеите от пропагандата, на суровата действителност от пиара, на законността и обществения морал от лоялността към вожда и партията - държава. На законността от задкулисните договорки. Тази порочна система въведе страната в днешната дълбока криза и мога да кажа, че върна историческият часовник на България към зората на прехода, когато, спомняте си, много от нас се учехме да говорим свободно и да провеждаме честни избори".

Националният стратегически документ ще бъде представен на три етапа. Първият етап е анализ на състоянието в страната. Вторият е идентифициране на причините на това състояние и трети – формулиране на стратегически предложения и условията за тяхната реализация. Радев обясни, че стремежът е на всеки етап да бъдат обхванати максимално повече българи и у нас, и в чужбина.

"Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и можем да го преодолеем с единна воля и единна гражданска позиция. Министър-председателят така и не посмя да излезе от създадения от самия него илюзорен свят и вчера отново заяви, че България е била в челото на най-бързо развиващите се европейски страни по статистика. Тази статистика обаче опровергава пропагандата", каза още президентът.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове