Президентът за доклада на ЕК: Противоречив и витиеват

Президентът за доклада на ЕК: Противоречив и витиеват - картинка 1

За ревизията на приватизационните сделки: Докато гледаме кой какво е правел в миналото, в момента продължават да текат крупни обществени поръчки. Какво правим с тях?

Няма сериозен напредък по препоръките на Европейската комисия до момента, коментарите за него са противоречиви защото самият доклад е наистина витиеват.

Така президентът Румен Радев коментира последния доклад на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и оценка.

исля, че българите отдавна не разчитат на тези доклади, защото те изместват отговорността – вместо пред българските граждани, с тези доклади българските политици все повече се отчитат пред Брюксел. Най-важно е българските граждани да бъдат убедени в ефективността и справедливостта на нашата правосъдна система, да видят, че има реална борба с корупцията и с несправедливостта, която се шири в обществото", каза Радев пред журналисти преди началото на тържественото събрание във Военна академия „Г.С. Раковски“ по повод празника на Сухопътните войски, съобщава БГНЕС.

По темата за ревизията на приватизационните сделки президентът смята, че се говори за две различни неща:

„Едното е преглед на миналото, за което партия ГЕРБ настояват и което аз приветствам. Но по-важно е да се фокусираме върху настоящето и бъдещето. Защото, докато гледаме кой какво е правел в миналото, в момента продължават да текат крупни обществени поръчки. Какво правим с тях и с какви механизми ще разкриваме, пресичаме и преследваме корупционните престъпления?“, попита Радев.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове