Примирието в Сирия е нарушено!

Примирието в Сирия е нарушено! - картинка 1

Това твърди опозицията на правителството на Башар Асад

5/За първи път след обявяването на примиерието в Сирия са нанесени въздушни удари срещу бастион на бунтовниците в град Дума, предава Digital Journal, цитиран от „Фокус“

По данни на базираната във Великобритания Сирийска обсерватория за правата на човека при бомбардивовките е загинал един човек, но не е известно дали той е бил цивилен или военен.

Според организацията ударите са нанесени или от сирийски, или руски самолети.

Освен това, бунтовници в няколко области на страната докладваха за тежки нападения и са убедени, че са извършени от проправителствените сили. Атаките включват въздушни удари от страна на Русия, която подкрепя президента Башар Асад.

Споразумението за прекратяването на огъня в Сирия влезе в сила в събота, като бе подкрепено и от Русия и от САЩ. От началото на войната са загинали около 250 000 души, а милиони са емигрирали, съобщава Washington Post.

Сирийската обсерватория за правата на човека,базирана във Великобритания, съобщи, че 118 души, включително 24 цивилни, са били убити в областите, включени в премирието, по време на първите пет дни.

Днес стана ясно и че, на територията на цяла Сирия няма ток. Това съобщи държавната телевизия в страната, цитирана от БГНЕС. Обаче не е ясно какво е причинило спирането.

„Електричеството беше спряно във всички провинции и екипи се опитват да установят причината за това неочаквано спиране“, посочва медията, която се позовава на министерски източник.

Според жителите на столицата Дамаск токът е спрян от 11.00 GMT. Съобщава се, че също така мобилната връзка от някои частни доставчици също не работи.

Държавният мобилен оператор съобщи, че интернет услугите са само частично преустановени заради внезапна неизправност с част от преносната мрежа. След началото на конфликта в Сирия, който започна през 2011 г., в редица части на страната има периодични спирания на тока в резултат на сблъсъци или въздушни удари, като голяма част от населението разчита на генератори за електричество.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове