Принц Хари и Меган се оттеглят от задълженията си в кралското семейство

Принц Хари и Меган се оттеглят от задълженията си в кралското семейство - картинка 1

Желанието на семейството е да работи и да бъде „финансово независимо“

Британският принц Хари и съпругата му Меган, дук и дукеса на Съсекс, обявиха, че се оттеглят от задълженията си на висши членове на кралското семейство, предаде Ройтерс. Желанието на семейството е да работи и да бъде „финансово независимо“, а в същото време ще продължи да подкрепя кралицата.

„След много месеци на размишления и дискусии решихме да направим прехода през тази година и да започнем да градим тази прогресивна, нова роля в рамките на институцията“, се казва в изявлението на Хари и Меган, публикувано в Инстаграм.

Те допълват, че занапред ще разпределят времето си между Великобритания и Северна Америка, за да може синът им да възприеме традициите на кралското семейство, но и за да имат време за бъдеща благотворителна дейност.

Малко след изявлението на Хари и Меган от Бъкингамския дворец разпространиха следното съобщение:

„Обсъжданията с херцозите на Съсекс са на ранен етап. Разбираме желанието им за различен подход, но това са сложни въпроси и ще отнеме време те да се решат.“

Позовавайки се на свои източници Би Би Си съобщи, че никой от другите членове на кралското семейство – кралица Елизабет, принц Чалрз и принц Уилиям, не са били уведомени за плановете на Хари и Меган и са били „разочаровани“ от постъпката им.

Решението на малкия син на Чарлз и покойната лейди Даяна означава, че той и съпругата му повече няма да изпълняват официални ангажименти като представители на Елизабет Втора и ще спрат да получават средства за това. Те все пак ще останат важна част от семейството и няма да се дистанцират от Бъкингамския дворец.

Двамата ще получат право да работят и да печелят пари за себе си – нещо, което им беше забранено по закон. Досега те получаваха част от доходите си от „гранта на суверена“, който представлява държавен механизъм за финансиране на работещите членове на кралското семейство. За останалата част от издръжката си Меган и Хари разчитаха на принца на Уелс – Чарлз.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове