Приятели на Павел Чернев: Достоен българин с голямо сърце

Приятели на Павел Чернев: Достоен българин с голямо сърце - картинка 1
Снимка: vesti.bg

Белодробна емболия или инфаркт са вероятните причини за внезапната смърт на адвоката

9/Голям човек с голямо сърце. Достоен българин. Така изразиха мъката си приятелите на Павел Чернев в посланията си на профила му във Фейсбук вчера и днес.

"Аз това момче помня.. Приятел, Бохем, Зевзек и Ерудит със силно развито чувство за Справедливост! Почивай в МИР, Приятелю! И аз пия и плача...", написа Мария Дешкова.

"Почивай в мир! Достойните Българи са вече с един по-малко.", е посланието на Владимир Иванов.

Зам.-председателят на ВМРО

Ангел Джамбазки така и не успял да изпие уговорената чаша коняк с приятеля си.

"Повече от 15 години приятелство. За добро или лошо, беше забавно. Беше луд по цялата глава и за още трима. Но независимо от всички превратности на съдбата, винаги си остана достоен български националист. Остана в редицата. До нас. Щяхме да се виждаме днес - утре, да пием по коняк. Явно срещата се отлага. Мамка му, не е истина просто. Ще ни липсваш. Сбогом. Почивай в мир.", пише Джамбазки.

"Винаги е много тъжно, когато се прощаваме с добри и достойни хора. Голям човек, умен и смел. Истински мъж, обичащ България. Делата ти обаче не бяха напразни! Почивай в мир, Приятелю!", са думите на спортиста Кубрат Пулев.

"Днес ни напусна един човек, който поставяше България винаги на първо място! Отиде си от този Свят още един патриот, без да види нашето дело завършено...Когато научих днес-не повярвах! Павката Чернев ще бъде запомнен от всички нас с непримиримостта си и високия си български дух! Светла ти памет, Българино!", пише приятелят на Чернев Владимир Барбутев.

Павел Чернев почина внезапно вчера следобед пред заведение в София, където е бил със свои приятели. По първоначални данни

причината за смъртта му е белодробна тромбоемболия. Другото съмнение е за инфаркт.

В последните си дни той беше поел защитата на един от участниците в побоя на бул. Черни връх" - Симеон Христов. В петък вечерта Чернев беше с клиента си в студиото на "Нова телевизия" за участие в предаването на Милен Цветков. Видимо нищо не издаваше някакви здравословни проблеми.

След излизането от политиката като депутат от “Атака” в 40-то народно събрание Павел Чернев се върна към практиката си на адвокат. Създаде и своя партия “Свобода”. Преди това между него и Волен Сидеров избухна скандал. Партията на Чернев за малко беше част от Патриотичния фронт.

/37

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове