Притрябвала ви е пижама!

Притрябвала ви е пижама! - картинка 1
Притрябвала ви е пижама! - картинка 2
a_boat_in_eyes.png

5 причини да спите голи. Ако не стигат, имаме още много!

Какво обличате вечер, за да си легнете? Развлечена тениска или изкусителна дантелена нощница? А може би дебела пижама, наследство от батко...

Въпреки че няколко научни изследвания подчертават, че  спалното облекло може да се отрази негативно върху качеството на нашия сън и здравето като цяло, поне 10 процента от хората имат навика да спят голи. Те ще се окажат късметлии, защото последните научни изследвания доказват, че това подобрява  хормоналния баланс на тялото, повдига настроението и обещава  по-добър секс.

1. По-добър и дълбок сън

Спокойният нощен сън за повечето от нас, които се  мятаме и въртим през нощта или просто сме твърде заети, че почти не спим, е нещо непостижимо. За да се наспим добре, трябва температурата в помещението и цялостната среда за сън да са подходящи. Оптималната температура за възстановителен сън е между 16 и 20 градуса по Целзий.

Тази температура на средата помага вътрешна температура на кожата да падне и да подготви тялото  за сън. Ако е прекалено горещо, това ще попречи на вътрешна температура на тялото да достигне оптималните параметри, което може да доведе до безпокойство и безсъние. Когато спим голи, тялото не прегрява, заспиваме по-лесно, а сънят е по-спокоен през нощта.

2. Потърсете „вечната младост“

Поддържането на стайна температура, не по-висока от 24 градуса докато спим позволява на хормоните против стареене - мелатонин и растежния хормон - да функционират правилно. Aко средата е твърде гореща, няма да позволи на организма да се охлади естествено и нарушава освобождаването на тези хормони. 

Спането в пълна тъмнина стимулира отделянето на мелатонин, който охлажда тялото и след това хормона на растежа се освобождава. Хормоните ще работят по-добре при по-ниски температури и ще позволят на тялото да възстанови косата и кожата. Т.е., ще стареете по-бавно!

3. Отслабване

Добрият сън е най-добрият начин да се борим със стреса, който причинява натрупване на коремни мазнини. През нощта хормона на стреса - кортизол - намалява. Това е времето между  22:00 и 2 часа сутринта, когато тялото ни е в почивка, което означава, че кортизола трябва да бъде в най-ниската си стойност. На сутринта, нивата на кортизол достигат най-високата си точка, за да ни „зареди“ и да  се измъкнем от леглото. Ако не получим добър нощен сън, ние ще се събудим с необичайно високи нива на кортизол, които могат да предизвикат апетита ни за любими  храни и да доведе до преяждане. Така може да се окажете вечно гладни, недоспали и... дебели!

4. По-добър секс

Ако с вашият партньор си лягате всяка нощ голи, това може да стимулира освобождаването на "любовния" хормон окситоцин. Докосването „кожа до кожа“ ще увеличи сексуалната ви отзивчивост, а оргазмите успешно противодействат на стреса и депресията . Така ще  получите повече секс,  а всички знаем, че  оргазмите  са най-добрият отговор на майката природа срещу  безсънието.  Спането  голи насърчава физическата и емоционалната интимност между двойките, което води до по-щастливи взаимоотношения.

5. Защита на вагината

Дами, когато става въпрос за нашите дамски части, то винаги е най-добре те да бъдат обезопасени.  Много жени изразяват страха си да спят голи и го определят, като нехигиенично. Бактериите виреят във влажни, топли среди, особено при жените, склонни към вагинални инфекции. Когато спите голи, вагината ви ще получи по-добра вентилация, това повишава способността на лигавиците й да останат сухи и здрави, намалява вероятността от гъбична инфекция. За мъжете, които спят голи, е установено увеличаване на плодовитостта, защото се поддържат тестисите на подходяща температура. Това може да запази качеството на спермата.

Източник: ofertomat.bg

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове