Проблясък: БСП говорят за Гинка, за да ни отклонят от успехите на кабинета, твърди Цветанов

Проблясък: БСП говорят за Гинка, за да ни отклонят от успехите на кабинета, твърди Цветанов - картинка 1

„Фалшива новина е, че Борисов или правителството стоят зад сделката”

Вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов упрекна опозицията в опит да генерира скандал по темата с продажбата на енергото на ЧЕЗ на Гинка от Пазарджик пред Нова телевизия.

„Те искат да ни отклонят от успехите, които имат днес България и кабинетът. Опозицията не се интересува от дългосрочната визия Европейския съюз, на България, на Западните Балкани”, заключи лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Той подчерта, че депутатите на ГЕРБ са подкрепили идеята на БСП за създаване на анкетна комисия, която да проучи сделката, защото именно управляващата партия била най-заинтересована всичко да излезе наяве.

„Фалшива новина е, че Борисов или правителството стоят зад сделката”, заяви Цветанов.

Той посочи и че ЧЕЗ или Гинка Върбакова не са в състояние да повишават цената на тока.

"КЕВР е органът, който взима окончателното решение за това. А неговите членове се избират от парламента”, каза Цветанов.

Според него е несериозно да се твърди, че няма стенограма от срещата между президента Румен Радев и руския патриарх Кирил. 

„Стенограмата не се предоставя, защото президентът би натрупал негативи от това, че не е защитил интересите на страната. Ако стенограмата бъде показана, може да се окаже, че позицията на президентството е странна”, коментира Цветанов.

Според него БСП определили номинацията си за държавен глава, след като от руския Институт за стратегически изследвания с ръководител ген. Леонид Решетников казали, че кандидатурата на Радев е печеливша.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове