Продават на търг яке на Принс

Продават на търг яке на Принс - картинка 1

Феновете ще могат да отдадат последна почит към музикалната икона на 6 май

Рядък артикул - яке, носено от певеца Принс във филма "Пурпурен дъжд" (1984), ще бъде предложено на търг, предаде АП. В лентата певецът е облечен с якето в черно и бяло с кожени ръкави в сцена на мотор с Аполония Котеро.

Възможността подобен артикул да бъде предложен на търг е изключително рядка, тъй като Принс, който почина на 21 април, ревниво е пазил принадлежностите си, обяснява Джо Мадалена от аукционна къща "Профайлс ин хистъри".

Якето се предлага за продан от жена, чиято сестра - гримьорка, го е получила от Принс,

след като е работила с певеца над "Пурпурен дъжд". Организаторите на аукциона смятат, че връхната дреха ще е звездният лот и очакват за нея да бъде платена много по-висока сума от първоначалната оценка, която е между 6000 и 8000 долара.

Търгът на "Профайлс ин хистъри" ще се състои на 29 юни.

Участниците в него ще могат да наддават и за костюми на Бритни Спиърс, Кейти Пери и Алиша Кийс. На аукциона ще бъде предложена и обсипана с кристали "Сваровски" ръкавица на Майкъл Джексън от световното му турне "Dangerous" (1992).

В същото време стана ясно, че в Лос Анджелис ще бъде организирана обществена възпоменателна служба за Принс. Феновете ще могат да отдадат последна почит към музикалната икона следващия месец, съобщи Контактмюзик.

Кадър от филма "Пурпурен дъжд"


Събитието, организирано от градоначалника Ерик Гарсети, ще се състои на 6 май в кметството на Лос Анджелис, където легендарният изпълнител е снимал видеото за хита си "Diamonds and Pearls" (1991).

Принс почина на 21 април на 57-годишна възраст. Ден по-рано беше съобщено, че в дома на певеца са открити обезболяващи опиоиди, които може да са причинили смъртта му, припомня изданието.

Източник: БТА

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове