Проф. Владимир Чуков: Манифестът на Брентън Торант е кодекс на расиста

Проф. Владимир Чуков: Манифестът на Брентън Торант е кодекс на расиста - картинка 1

България липсва в неговия манифест. Критиката срещу Турция е обаче е унижожителна, включително, че трябва да напуснат своята европейска част

Надписите на български върху оръжието на терориста по-скоро са като отрицание на Турция и Османската империя, нямат връзка с нашата държава. Това коментира пред БНТ арабистът проф. Владимир Чуков.

Силно се съмнявам, че е влязъл в контакти на местно ниво, коментира арабистът.

Припомняме, при нападението в петък, 15 март в Нова Зеландия срещу две джамии загинаха 50 души. Обвиняем за атаката е Брентън Торант - 28 годишен мъж от Нова Зеландия.

За манифеста на Брентън Торант арабистът каза, че това е четиво, което трудно може да се нарече някакъв анализ. Той го определи като кодекс на расиста, който е пълен с противоречия.

"Неговият прототип е националсоциалистическата държава по времето на Хитлер, което счита, че се реализира в момента в Китай. Той е бил е на целия Балкански полуостров - България, Гърция, Турция, но забележете, че властите на никоя от тези държави не направиха пресконференция. Според мен тази у нас беше малко излишна", каза Чуков.

 

Според арабиста България не фигурира в неговия манифест. Критиката срещу Турция е обаче е унижожителна, включително, че трябва да напуснат своята европейска част, допълни Боян Чуков.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове