Прокуратурата проверява проекти на екологичното министерство

Прокуратурата проверява проекти на екологичното министерство - картинка 1

Повод за проверката са били няколко статии във в. "Труд"

1/Прокуратурата е извършила проверка на два проекта на екологичното министерство, финансирани с европейски средства. Държавното обвинение  предлага те да бъдат одитирани заради "потвърдени съмнения в тяхната законосъобразност". Повод за проверката са били няколко статии във в. "Труд" от началото на януари, заради които Главният прокурор се е самосезирал. По това време изданието имаше кампания срещу екоактивисти и поредица от материали за водени от тях различни проекти.

В съобщението на прокуратурата се цитират статиите от "Труд" и са представени отделни пасажи от материалите.

Едната е със заглавие -"Половин милион взели "еколозите" за 60 лалугера" и е от шести януари. Следващата е за проект в община Сливница, а заглавието й е - "Еколозите с нов удар – мътят яйца на костенурки за милион лева". Третият материал е озаглавен "Зелените прибират нови 430 000 лева от безсмислен проект на екоминистерството"

"След приключване на проверките от ВАП и анализ на фактите, изложени в статиите и в документите,

изискани от МОСВ, са потвърдени съмненията в законосъобразността при упражняване на дейностите по управление и разходване на предоставените средства от Европейския съюз. 

Поради това Върховна административна прокуратура е отправила три предложения до Изпълнителна агенция "Одит на средствата от Европейския съюз" да извърши одит на дейностите по управление и разходване на средствата по трите проекта.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Къде ще прекарате коледните празници?

У дома, със семейството.

45.16%

В някоя класическа коледна столица - Виена, Прага, Будапеща!

22.58%

Колкото по-далече, толкова по-добре!

17.74%

Където има сняг, какво е Коледа без снежинки!

14.52%

Блогове