Простреляха ученик в София

Простреляха ученик в София - картинка 1
Снимка: btvnews.bg

15-годишното момче е ранено с боен пистолет в слабините

9/15-годишно момче от София е в болница с огнестрелна рана. Друго момче, с година по-голям от пострадалия, го прострелял пред столично училище. По първоначални данни причина за агресията бил скандал между двамата, съобщи бТВ. Пострадалият е откаран в "Пирогов", няма опасност за живота му.

В 15.40 часа в полицията бил получен сигнал, че пред сградата на столично училище в кв. „Княжево“, е простреляно момче. Веднага към мястото са изпратени екипи на столичната полицията и бърза помощ.

Започнали са оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителя на престъплението. Минути по-късно 16-годишният е открит и задържан в дома му.

По информация на бТВ пистолетът, с който е прострелян ученикът, е бил боен.

Всичко е започнало днес следобед, когато група ученици от 26-то СОУ „Йордан Йовков” са се събрали на стадиона, за да решат проблем между двама младежи, разказаха за бТВ свидетели на случката.

 

Простреляното момче и заподозряното за стрелбата са бивши приятели, които са имали уговорка да се срещнат, за да решат спора помежду си.


При срещата едното момче вади пистолет и се опитва да простреля другото, което успява да избута ръката с оръжието, но въпреки това е ранено в слабините.

Директорът на училището Елка Велкова каза пред бТВ, че ръководството на училището няма информация за причините за инцидента.  „Единственото, което можехме да направим и ние го направихме, е да се погрижим за пострадалото момче, както и за всички други ученици, които изживяха стрес. Тепърва ще се изяснява какви са причините. Аз лично съм изключително изненадана и много обезпокоена от това, което се случи. Надявам се детето бързо да се възстанови”, заяви директорът.

Информиран е и Регионалният инспекторат по образоването.

„Самият инцидент е изключително неприятен и е от онази група, където

 

за пореден път има агресия в или около училище.

 

Образователното министерство през последните две седмици е изключително напрегнато именно от тази агресия, която по някакъв начин трябва да я спрем. Пропускателният режим в българските училища трябва да се затегне и то много, за което съвместно с МВР трябва да направим абсолютно необходимото и то много бързо”, заяви пред телевизията зам.-министърът на образованието Диян Стаматов.

/37

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове