ПРОТЕСТ! Личните лекари спират работа

ПРОТЕСТ! Личните лекари спират работа - картинка 1

Не знаем промяната с какво е свързана, ние изпращаме становище до Министерството на здравеопазването, разбираме дали е взето предвид от „Държавен вестник" - обясни д-р Киров

Снимка: DarikNews.bg

В столицата също се създава организация и протестът ще е двудневен

Поетапно до края на седмицата протестът на лекарите ще обхване цялата страна, съобщи в Разград председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България д-р Любомир Киров. След четирите области в понеделник, във вторник спират работа джипитата в пет области, в сряда - други осем, в четвъртък - шест. В столицата също се създава организация и протестът ще е двудневен.

DarikNews.bg
Джипитата няма да прекратят протестите, докато не се чуе гласът им
Снимка: DarikNews.bg

Д-р Киров бе в Разград в понеделник, за да подкрепи колегите си от Лудогорието.

Той допълни, че и отлагането за догодина на въвеждането на пръстовия идентификатор при джипитата не ги успокоява, тъй като то и тогава ще пречи на работата им особено при изискването за продължителност на медицинския преглед от 15 минути, което изискване джипитата също не одобряват, тъй като различните има специфика при различните заболявания и за някои е необходимо повече време, а за други - по-малко.

Всичките 47 джипита от региона спряха работа в първия работен ден от седмицата, а във вторник протестът им ще е двучасов - от 10,00 до 11,00 ч. и от 15,00 до 16,00 ч. До края на седмицата ще бъдат с цветни лентички „Протест" на реверите. 

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове