Протест пред КФН заради казуса "Олимпик"

Протест пред КФН заради казуса "Олимпик" - картинка 1

Потърпевшите не могат да получат компенсация от фалиралата застрахователна компания

Група потърпевши от фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик" се събраха на протест пред сградата на Комисията за финансов надзор (КФН) в София.

Те негодуват за това, че не могат да получат компенсация от фалиралата застрахователна компания, ише news.bg. 

Припомняме, 200 000 българи останаха без задължителната застраховка "Гражданска отговорност" заради фалита на кипърското застрахователни дружество "Олимпик". Българите са заставени от родните закони да сключат нова полица с друго дружество от 18 август, събота. От МВР обявиха, че ще дадат "известен" гратисен период на водачите, които са "изгорели" от фалита на дружеството. Ако пътните полицаи установят водач с полица към "Олимпик", "в първите няколко дни" те само ще предупреждават, без да пишат сурови актове. 

Вчера министър-председателят Бойко Борисов заяви, че държавата ще помогне с каквото може на ужилените от фалита на "Олимпик". Премиерът заяви и че днес ще свика среща с министъра на финансите Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор по казуса "Олимпик". 

Георги Христов, който организира протеста, коментира, че иска председателят на КФН или неговите подчинени да понесат отговорност за своята работа върху пазара и дейността на застрахователните компании.

Той настоя, че ако те не могат да понесат такава отговорност, трябва да си подадат оставките.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове