Протест завърши с бой и доста тупаници

Протест завърши с бой и доста тупаници - картинка 1

Протестиращи превзеха улиците след предизборен митинг на Тръмп в Калифорния

Предизборните митинги на републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп все по-често са съпроводени от безредици и протести.

Поредното доказателство за това бяха сблъсъците, които избухнаха между няколкостотин привърженици и опоненти на кандидат-президента в град Коста Меса, Калифорния в четвъртък.

Стотици блокираха районна около зала "Пасифик Амфитиътър" в града, където Тръмп изнасяше реч пред 18 хиляди свои поддръжници, съобщи Си Ен Ен.

Наложило се полицията да се намеси, за да спре сблъсъците между противници и поддръжници на Тръмп. По време на размириците е била потрошена една полицейска кола, а най-малко 20 души са били арестувани.

Симпатизантите на Тръмп са били обвинени в расизъм от събралите се отвън опоненти на милиардера, който преди време обеща, че ако бъде избран за президент ще издигне стена между САЩ и Мексико и ще депортира милиони имигранти.

Междувременно шестима души са били евакуирани в "Тръмп Тауър" в Ню Йорк след получено подозрително писмо до кандидата на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп, предадоха световните информационни агенции. 

От тях петима са били служители, а шестият е един от полицаите,пристигнали след подаването на сигнала. Това се е случило на петия етаж в сградата, където се помещава предизборният щаб на републиканеца. 

Писмото е било отворено от органите на реда, съобщава се, че съдържа бял прах. Това породи съмнения, че магнатът е получил пратка, съдържаща антракс. Такива бяха разпратени до редица политици и други видни личности. Загинаха петима, а бяха ранени други 17 души. 

Официално все още не може да се потвърди какво е точното съдържание. Няма данни за пострадали. 

Припомняме, че Тръмп си спечели доста критици след крайните си позиции по редица теми. Той обаче има и много поддръжници, а в досегашните първични избори е фаворит. 

Битката между Хилари и Тръмп е в разгара си.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове