Джипитата на протест: Говорите ни за някакви милиони?!

Джипитата на протест: Говорите ни за някакви милиони?! - картинка 1
Протест на лекарите в Кюстендил
Снимка: БГНЕС

Лекарите искат спиране на експериментите в здравеопазването

Общопрактикуващите лекари от Кюстендил излязоха на ефективен протест днес. Подкрепи ги председателят на Националния съюз на общопрактикуващите лекари в България, той охарактеризира ситуацията в първичната лекарска помощ като футболен мач, предава БГНЕС.

Те се обърнаха директно към премиера Борисов с призива, че „когато се говори за едни милиони, нека му е ясно, че това не е техният бюджет и тези милиони не касаят него. Доцент Киров посъветва премиера да отдели 10-ина минутки и да прочете два документа от 5-6 страници, които са му изпратили, за да се запознае наистина с проблемите, защото или го заблуждават, или нещо друго. Той охарактеризира ситуацията на колегите му в първичната помощ като футболен мач.

Киров каза, че утре започват протести на колегите им в областите Пазарджик, Перник, Сливен, Смолян и Ловеч.

Той бе категоричен, че проблемите на доболничната помощ могат да бъдат решени, ако здравните власти си дадат труда да прочетат това, което са написали от националното сдружение, да поговорят и да получат свобода, а не ограничения в работата си като лекари.

Лекарския протести има още в градовете Разград, Велико Търново и Ямбол. Джипитата се обявяват за реални промени в качеството на лечебно-диагностичния процес и профилактика и за намаляването на опашките пред кабинетите.

Друга причина за недоволството е пръстовият отпечатък, който ще затрудни работата им при регистрирането на пациенти.

От своя страна, от Здравната каса обясниха, че пръстовият индификатор първо ще бъде въведен в бониците.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове