Протестиращите освободиха кръстовището на Софийския университет

Протестиращите освободиха кръстовището на Софийския университет - картинка 1

Решението за оставка трябва да бъде взето от Борисов, смятат политолози

Около 10 часа кръстовището пред Софийския университет "Св. Климент Охридски" е свободно за минаващите по бул. "Васил Левски" автомобили. Протестиращите преместиха палатките си пред Министерския съвет. Определиха действията си като знак на добра воля. Кръстовищата пред Министерския съвет и на Орлов мост остават блокирани.
Традиционно през август българинът прави ремонт, дали ще бе цялостен ремонта, или ще е частично обновяването, предстои да видим - това каза пред Би Ти Ви политологът Петър Чолаков за протестите с искане на оставки на правителството и главния прокурор.
Той добави, че най-малкото портретът от стената трябва да бъде свален. Според нето оставката на премиера Бойко Борисов ще бъде първата стъпка, но от трябва да има и други промени.

Според политолога Стойчо Стойчев оставката на премиера е постижима, по-малко постижима е исканата от улицата оставка на главния прокурор Иван Гешев.

"За това има процедури, има конкурси, когато те минат, времето за реакция е свършило", каза той. "Обществото очаква от Борисов да вземе решение, коалиционните партньори искат да се изкара мандата, те имат своите основания. Също така е ясно, че Борисов винаги предпочита да се оттегли, отколкото да се конфронтира", коментира още Стойчев.

"Какво могат да кажат коалиционните партньори, при положение че ако изборите са днес, изобщо не е сигурно че ще влязат в един следващ парламент", отбеляза Петър Чолаков.

Според него е очевидно, че решението трябва да бъде взето от Борисов.

"Ако развръзката ще е Борисов да се оттегли назад, а да има един нов кабинет на ГЕРБ, тази блага вест няма да успокои обществото", смята Чолаков.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Блогове