(ВИДЕО) Противници и привърженици на Тръмп се сбиха в Калифорния

(ВИДЕО) Противници и привърженици на Тръмп се сбиха в Калифорния - картинка 1
Снимка: Plastic Jeasus@Instagram

Кампания под мотото "Никога Тръпм" набира сила в Америка

Кръв, изпотрошени коли (вкл. една полицейска!), яростни реакции от двете страни. Това е най-краткото описание на ситуацията в калифорнийския град Коста Меса, предизвикана от присъствието на Доналд Тръмп, за когото това е само поредната спирка в стремителната му предизборна кампания.

Привърженици и противници на кандидата на Републиканската партия за президент на САЩ се сбиха пред кметството на Коста Меса, съобщават световни агенции.

AP
Снимка: AP

Петима души, включително две деца на 8 и 11 години бяха атакувани с лютив спрей от демонстрант по време на сблъсък, уточниха от полицията. Няма сериозно пострадали и задържани при сблъсъците, в които са участвали 50 души от окръг Ориндж Каунти.

AP
Снимка: AP

Поддръжници на милиардера, развяващи американското знаме и лозунги в подкрепа на Тръмп, се натъкнаха на противници и така се е стигнало до сблъсък.

AP
Снимка: AP

Противник на Тръмп извадил спрей и започнал да пръска по привържениците на магната. Полицията все още издирва мъжа.

Както вече писахме, Доналд Тръмп отчая конкуренцията, постигайки победи в нови пет щата. Той спечели вота в своята партия в Кънектикът, Делауер, Мериленд, Пенсилвания и Род Айлънд.

В същото време необичайна анти-Тръмп кампания набира скорост из цяла Америка.

Plastic Jeasus @Instagram
Снимка: Plastic Jeasus @Instagram

След като в началото на седмицата под надписа "Холивуд" в Лос Анджелис се появи странен пътен знак "No Trump Anytime" ("Никога Тръмп" или "Не Тръмп-вайте никога"), сега подобни знаци могат да се видят навсякъде из Калифорния, а също и в Чикаго, Ню Йорк и Вашингтон.

Plastic Jeasus @Instagram
Снимка: Plastic Jeasus @Instagram

Знаците представляват форма на улично изкуство и съвсем умишлено са поставени на същите стълбове, където има и други забранителни и ограничителни пътни знаци и табели. Идеята е на популярния художник Plastic Jeasus, който твърди, че така просто изразява личното си отношение към републиканския кандидат. Табелите могат да бъдат видени по възлови кръстовища в градовете, а също и пред хотели и  сгради, собственост на магната.

Plastic Jeasus @Instagram
Снимка: Plastic Jeasus @Instagram
/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове