Ярката светлина стимулира сексуалното желание на мъжете

Ярката светлина стимулира сексуалното желание на мъжете - картинка 1

Светлинната терапия беше използвана успешно в миналото при лечението на някои форми на депресия

Италиански учени установиха, че ярката светлина стимулира сексуалното желание на мъжете, като повишава нивата на тестостерон в организма им.
 
Специалисти от университета в град Сиена са изследвали 38 мъже със слабо либидо, като половината от тях били подложили на 30-минутни сеанси с ярка светлина, пише ДПА. Останалите били отделени в контролна група, която била третирана с по-слабо осветление.

След 2-седмични тестове представителите на първата група отбелязали нива на сексуално удовлетворение от половия си акт от 2 на 6,3 точки по десетобалната система. Нивата им на тестостерон скочили от 2,1 нанограма на милилитър на 3,6 нанограма. Участниците в контролната група не дали признаци за повишено либидо.

Светлинната терапия беше използвана успешно в миналото при лечението на някои форми на депресия. Сега става ясно, че тя е приложима и при третирането на слабото сексуално желание при мъжете, изтъкна ръководителят на изследването Рикардо Фаджолани.
 

"Слабото либидо при представителите на силния пол досега се лекуваше с тестостеронови инжекции, антидепресанти и други медикаменти. Преди светлинната терапия да бъде широко използвана в тази област е нужно да бъдат направени допълнителни и по-всеобхватни проучвания", изтъква Фаджолани.
 
 
Източник: life.dir.bg
/35

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

„Демократична България“

30.19%

ГЕРБ-СДС

15.09%

„Има такъв народ“

13.21%

БСП

11.32%

Не съм решил още...

9.43%

"Възраждане"

7.55%

Няма да гласувам

5.66%

„Изправи се! Мутри, вън!“

3.77%

Друга партия или коалиция

3.77%

ДПС

0.00%

ВМРО

0.00%

„Републиканци за България“

0.00%

Блогове