Ярката светлина стимулира сексуалното желание на мъжете

Ярката светлина стимулира сексуалното желание на мъжете - картинка 1

Светлинната терапия беше използвана успешно в миналото при лечението на някои форми на депресия

Италиански учени установиха, че ярката светлина стимулира сексуалното желание на мъжете, като повишава нивата на тестостерон в организма им.
 
Специалисти от университета в град Сиена са изследвали 38 мъже със слабо либидо, като половината от тях били подложили на 30-минутни сеанси с ярка светлина, пише ДПА. Останалите били отделени в контролна група, която била третирана с по-слабо осветление.

След 2-седмични тестове представителите на първата група отбелязали нива на сексуално удовлетворение от половия си акт от 2 на 6,3 точки по десетобалната система. Нивата им на тестостерон скочили от 2,1 нанограма на милилитър на 3,6 нанограма. Участниците в контролната група не дали признаци за повишено либидо.

Светлинната терапия беше използвана успешно в миналото при лечението на някои форми на депресия. Сега става ясно, че тя е приложима и при третирането на слабото сексуално желание при мъжете, изтъкна ръководителят на изследването Рикардо Фаджолани.
 

"Слабото либидо при представителите на силния пол досега се лекуваше с тестостеронови инжекции, антидепресанти и други медикаменти. Преди светлинната терапия да бъде широко използвана в тази област е нужно да бъдат направени допълнителни и по-всеобхватни проучвания", изтъква Фаджолани.
 
 
Източник: life.dir.bg
/35

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове