Яжте чесън, ако искате жените да ви харесват!

Яжте чесън, ако искате жените да ви харесват! - картинка 1

Има повече от едно обяснение, но не изхвърляйте миризливия зеленчук, ако искате да миришете добре!

Вярвате или не, потта на мъж, ял чесън, привлича жените повече от парфюм!
Това не е шега, а резултат от международно проучване, проведено от изследователи от шотландския университет "Стърлинг" съвместно с техни чешки колеги от Карловия университет в Прага.
По време на проучването са направени серия от експерименти с мъже, които е трябвало да консумират суров чесън и чесън на капсули.

Имало е и контролна група, на които чесънът бил забранен под каквато и да е форма.

Във втория етап на изследването в следващите 12 часа са взети проби от пот под мишниците им.
Пробите били предоставени на дами, които били помолени да ги подушат. Резултатите били смайващи. В крайна сметка се оказало, че

за най-атрактивни дамите посочили именно пробите на мъжете, яли суров чесън.

Специалистите обясняват тези изненадващи резултати с еволюцията.

"Всъщност наличието на остатък от специфичната миризма говори за доброто здраве на мъжа, което означава, че той би бил надежден партньор. Чесънът е известен със своите антибиотични, антивирусни и антигъбични свойства. Консумацията на чесън се препоръчва при хрема, високо кръвно и няколко вида рак", обясняват учените.
Те дават още една възможна причина дамите да предпочитат чесновата пот. Според специалистите 

антибактерииалното действие на чесъна прави уханието на мъжката пот по-меко, убивайки микробите, които предизвикват неприятната миризма.

"Един от изводите, които си направихме, е, че консумацията на чесън се отразява добре на общата телесна миризма", коментират още учените.

В проведените от тях тестове са участвали 42 мъже, а пробите от потта им са били предоставени за подушване на 82 дами. Задачата на жените била да ги оценят по привлекателност и мъжественост.
Предишни изследвания показаха, че консумацията на чесън влияе и на мириса на майчината кърма. Чесновият аромат увеличава времето, което кърмачето прекарва на гърдите на майка си, а храненето му значително по-енергично.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове