Радан Кънев: Борбата с корупцията не е Борисов и Цацаров да седят на едно диванче и да решават кого да ударят!

Радан Кънев: Борбата с корупцията не е Борисов и Цацаров да седят на едно диванче и да решават кого да ударят! - картинка 1

Скоро ще има широко политическо обединение около ДСБ

"Борбата с корупцията не е премиерът и главният прокурор да седнат на едно диванче и да подбират, кого да ударят и кого не. Защото при тази ситуация те насочват ударите, но и слагат чадъра над корупцията. Провалът на борбата срещу корупцията е провал на дуета Борисов-Цацаров", каза по бТВ лидерът на ДСБ Радан Кънев.
Правилният подход за борба с корупцията е този в Румъния и той минава през силна и независима съдебна система, добави той.

"Българският метод е неефекивен, ако той работеше, по света нямаше да има разделение на властите",

каза още Радан Кънев.
Според него в България борбата с корупцията е театрална имитация и това се отразява на спестяванията на хората, външните и вътрешните инвестиции. "Вчера имахме срещи в Европейската комисия. Общата оценка на всички, с които разговаряхме, е че основна пречка пред растежа в България е липсата на върховенство на закона, здрави институции и работещи регулатори", допълни Кънев.

Разломът между ГЕРБ и ДСБ се е случил около съдебната и административната реформи и избирателните права на българите в чужбина,

каза председателят на ДСБ. "ГЕРБ, ДПС, АБВ и БСП, нямат различни възгледи по основните въпроси за управлението на страната. Те са едно, защото си представят политиката, като превръщането на хората във феодални селяни, които сега дори искат да задължат да гласуват", посочи лидерът на ДСБ.
Според Радан Кънев

съвсем скоро ще има по-широко политическо обединение около ДСБ,

но е несериозно да се твърди, че то ще включва и ДПС. Попитан дали Реформаторския блок трябва да има обща кандидатура за президент, той каза, че този въпрос за момента не стои. "Първо трябва да изчистим въпроса за вътрешното единство в блока и да стигнем до общо отношение към управлението и тогава можем да мислим за общ кандидат", посочи Радан Кънев.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове